Rulada cu ficat

Rulada cu ficat din: carne de porc, carne de vitel, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc sau vitel 300 g ficat de pui 2 cepe 1 lingura untura sare piper   Mod de preparare: Speli carnea si o bati cu ciocanul pentru snitele, pana vei obtine o bucata […]

Chiftelute in sos de rosii – usor de preparat

Chiftelute in sos de rosii din: carne de vitel, cartof, ceapa, patrunjel, curcuma, piper, sare, nucsoara, ulei, frunze de telina, scortisoara, sos de rosii, patrunjel.   Ingrediente:  1/2 kg carne de vitel tocata 1 cartof 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lingurita curcuma 1 lingurita piper alb 1 lingurita sare 1/2 lingurita nucsoara 2 linguri […]

Tochitura cu vitel

Tochitura cu vitel din: vitel, porc, oaie, piper, dafin, sare, cimbru, busuioc, vin rosu. fara poza Ingrediente: carne de vitel carne de oaie carnati de porc boabe de piper 1 foaie de dafin piper macinat sare 1 lingurita praf de cimbru 1 lingurita praf de busuioc 200 ml vin rosu Mod de preparare: Carnea de […]

retete

Rulada de muschi de vitel

Rulada de muschi de vitel din: muschi de vitel, cascaval, spanac, oua, ierburi de provence, ardei copt, boia iute, sare, piper. Ingrediente: 700 g muschi de vitel 150 g cascaval ras 100 g spanac fiert 2 oua 3 linguri ierburi de provence 2 ardei copti 1 lingura boia iute sare piper Mod de preparare: Cascavalul […]

Tocana din carne miel cu smantana

Tocana din carne de vitel fiarta in bere

Tocana din carne de vitel fiarta in bere din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, morcovi, bere neagra, otet, ulei, faina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel 2 cepe 5 ciuperci 400 g morcovi 1/2 l bere neagra 1 lingura otet 3 linguri ulei 2 linguri faina 1/2 lingurita cimbru uscat sare piper […]

Fileu de vitel in sos de cascaval

Fileu de vitel in sos de cascaval din: fileu de vitel, ulei de masline, sare, piper, piper cayenne, ceapa, vin alb sec, bulion de carne, smantna, gorgonzola, parmezan, fontina, zeama de lamaie, zahar, patrunejel. Ingrediente: 300 g fileu de vitel 4 lingurite ulei de masline sare piper negru 1 praf piper Cayenne 1/2 ceapa 75 […]

Ossobuco dupa model milanez

Ossobuco dupa model milanez din: rasol de vitel, sare, piper, chimion, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, vin, bulion de carne, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dafin, patrunjel, ou. Ingrediente: doua bucati de carne – 300 g rasole de vitel cu os, cu maduca sare piper proaspat macinat 1/2 lingurita chimion 4 lingurite […]

Carne de vitel in sos de ton

Carne de vitel in sos de ton din: carne de vitel, ulei, usturoi, ton in ulei, zeama de lamaie, galbenus, ulei de masline, smantana, vin alb sec, capere, otet de fructe, sare, piper, piper de cayenne, zahar. Ingrediente: 200 g carne de vitel 1 lingura ulei 1 catel de usturoi 50 g ton in ulei […]

Praz cu sos de maioneza vegetala

Vitel cu sos de praz si ceapa verde

Vitel cu sos de praz si ceapa verde din: muschi de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, frunze de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, sare, praz, ceapa verde, smantana, faina, lapte, ulei de masline, unt. Ingrediente: 1 1/2 kg muschi de vitel 4 morcovi cate 1 radacina de patrunjel si […]

Vitel picant cu vinete

Vitel picant cu vinete din: pulpa de vitel, vinete, rosii, ceapa, tarhon, ulei, ardei iute, smantana, ou, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 400 g vinete 100 g rosii 50 g ceapa 2 crengute de tarhon 50 ml ulei 1 ardei iute 100 g smantana 1 ou 4 catei de usturoi […]

Friptura de vitel cu sos special

Friptura de vitel cu sos special din: pulpa de vitel, slanina, praz, morcov, frunza de telina, frunze de patrunjel, unt, faina, supa, vin, coniac, ceapa, foaie de dafin, sare, piper. fara poza Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 150 g slanina 1 fir de praz 1 morcov 1 frunza de telina 1 legatura frunze de […]

Rulou de viţel cu sparanghel

Rulouri de vitel cu sunca presata

Rulouri de vitel cu sunca presata din: pulpa de vitel, sunca presata, scortisoara, ulei de masline, vin alb sec, mustar.   Ingrediente: 200 g pulpa de vitel 100 g sunca presata 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ulei de masline 1 pahar cu vin alb sec mustar, pentru servire   Mod de preparare: Carnea o bati […]

Loboda cu carne de vitel

Vitel la cuptor cu legume

Vitel la cuptor cu legume din: pulpa de vitel, unt, morcov, mazare, chifla, ou, ulei de masline extarvirgin, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de vițel 3 linguri unt 500 g amestec de carote și boabe de mazăre proaspete 1 chiflă mai veche înmuiată în lapte 1 ou 4 linguri ulei de […]

Piept de curcan cu ardei gras si usturoi

Piept de curcan cu ardei gras si usturoi din: piept de curcan, ardei gras, ceapa, usturoi, carne de vitel tocata, sare, piper, patrunjel, boia, ulei, concentrat de pui, apa. Ingrediente: 1,8 kg piept de curcan 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 3 ardei grași roșii 6 cepe franțuzești 6 căței de usturoi 200 […]

Friptura de vitel la tava cu rozmarin

Friptura de vitel la tava cu legume

Friptura de vitel la tava cu legume din: pulpa de vitel, telina, morcovi, dovlecel, vanata, ardei grasi, ulei, apa, sare, piper. Ingediente: 500 g pulpa de vitel 1 tija de telina 2 morcovi 1 dovlecel 1 vanata 2 ardei grasi 150 ml ulei 1 pahar apa sare piper   Mod de preparare: Tai un morcov […]

Ostropel de rata

Pui umpluti cu creier de vitel

Pui umpluti cu creier de vitel din: pui, ulei, creier de vitel, ciuperci, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 pui 1 lingura uleisau untura 1 creier de vitel 4-5 ciuperci 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Cureti puii, ii speli si ii umpli cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu […]

Friptura de vita cu ierburi aromatice

Friptura de vita cu ierburi aromatice din: pulpa de vita, rosii cherry, unt, otet, ulei de masline, ardei iute, cimbru, rozmarin, cimbrisor, maghiran, oregano, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de vita (sau de vitel) 2 crengute cu rosii cherry 150 g unt 2 linguri otet 3 linguri ulei de masline ardei iute taiat rondele […]

Borş de viţel

Bors de vitel, cu stevie si loboda

Bors de vitel, cu stevie si loboda din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, rosii, loboda, stevie, ceapa verde, bors, suc de rosii, sare, piper. Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, […]

Pateu de vitel, porc si pui

Pateu de vitel, porc si pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, prune, portocala, lamaie, usturoi, otet de mere, ulei de masline, vin rosu, gelatina, foi de dafin, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 500g carne de vitel 200g carne de porc 250g ficatei de pui 5 prune uscate inmuiate in putin […]

File de viţel cu dovlecel şi trufe

Fileuri de vitel la gratar

Fileuri de vitel la gratar din: fileuri de vitel, unt cu ierburi aromatice, sare, piper, bacon. Ingrediente: 4 fileuri de vitel (180 g) 80 g unt cu ierburi aromatice sare si piper macinat 8-12 felii de bacon   Mod de preparare: În fiecare file de friptură se face un buzunar cu cuțitul, care se umple […]

Ruladă din carne de viţel cu caşcaval şi fasole verde

Ruladă din carne de viţel cu caşcaval şi fasole verde din: pulpa de vitel, fasole verde, cascaval, sare, piper, sunca. Ingrediente: 3 fileuri pulpa vitel 1 conserva de fasole verde, scursa 200 g cascaval ras sare piper 6 felii sunca   Mod de preparare: Speli şi usuci în şerveţele absorbante carnea, aşezi folie de plastic […]

Sfecla umpluta cu piept de vita

Sfecla umpluta cu piept de vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari 500 g piept de vita/vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Fierbeti carnea tăiată în cubuleţe, […]

Rulouri de vitel cu jambon

Rulouri de vitel in sos aromat

Rulouri de vitel in sos aromat din: vrabioara de vitel, seminte de coariandru, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 1 lingura seminte de coriandru 100 g unt 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi suc de rosii ulei […]

Muschi de vitel la frigare

Muschi de vitel la frigare din: muschi de vitel, slanina, usturoi, ulei, sare, piper, ardei iuti, cimbru, legume de sezon. Ingrediente: 1 muschi de vitel 200 g slanina 6-8 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei sare piper macinat 1-2 ardei iuti 2 linguri cu cimbru maruntit legume de sezon   Mod de preparare: Spalati […]

Tocăniţă de viţel, ardelenească

Tocăniţă de viţel, ardelenească din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de rosii, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel verde, frunze de telina, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi 1 radacina […]

Friptura de vitel cu hribi

Friptura de vitel cu hribi din: medalioane de vitel, hribi, unt, zarzavat, supa de zarzavat, smantana, sare. Ingrediente: 2 medalioane vitel 5-6 hribi 2 linguri cu unt 1 ceasca supa de zarzavat 1 ceasca de smantana sare   Mod de preparare: Se spala carnea si se usuca in prosop curat, dupa care se pune in […]

Medalion de vitel

Medalion de vitel din: vitel, unt, hribi, vin alb, smantana, sare, ulei, piper, menta. Ingrediente: 3-4 medalioane vitel 2 linguri cu unt 500 g hribi usturoi 1 pahar cu vin alb 1 pahar cu smantana sare ulei piper boabe menta sau busuioc Mod de preparare: Medalion de vitel: curata hribii de frunze, se separa coditele […]

Piept de vitel cu sos de ciuperci

Piept de vitel cu sos de ciuperci: piept de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, vin alb, bulion de rosii, unt, sare, menta. Ingrediente: 700 g piept de vitel 200 g ciuperci 4-5 cepe usturoi 2 rosii 2 linguri cu vin alb 1 lingur cu bulion de rosii 2 linguri cu unt sare menta pisata   […]

Limba de vitel inabusita cu sufle de cartofi

Limba de vitel cu branza si smantana

Limba de vitel cu branza si smantana din: limba de vitel, crema de branza, mustar, smantana, sare, piper, frunze de salata, rosii cherry. Ingrediente: 1 bucata (circa 300 g) limba de vitel 2 linguri crema de branza proaspata 1 lingura mustar 125 g smantana sare piper cateva frunze de salata verde sau de salata iceberg […]

Cotlete de vitel cu cascaval

Cotlete de vitel cu cascaval din: cotlete de vite, ou, faina, sare, cascaval, ulei.   Ingrediente: 2 cotlete de vitel 1 ou 2 linguri cu faina sare 1 lingura cu cascaval ras 4 linguri cu ulei   Mod de preparare Cotlete de vitel cu cascaval: Se iau 2 cotlete proaspete, care se bat cu batatorul […]

Rasol cu garnitura de legume

Rasol cu garnitura de legume din: rasol de vaca sau vitel, morcovi, ceapa, telina, varza dulce sau murata, carnat afumat. Ingrediente: 1 rasol de vaca sau de vitel 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1/2 varza dulce sau murata 1 carnat afumat Mod de preparare: Se curata rasolul de oasele mai mici, se spala si […]

Pulpa impanata cu garnitura de legume

Pulpa impanata cu garnitura de legume din: pulpa de vaca sau vitel, usturoi, sare, ulei, ceapa, morcov, patrunjel. Ingrediente: 1 kg pulpa de vaca sau de vitel usturoi sare 1 ceasca de ulei 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel Mod de preparare: Se desface carnea, dupa ce s-a spalat si s-a curratat de oase si […]