Paste cu chiftelute si busuioc

Paste cu chiftelute si busuioc din: carne de vitel, ceapa, miez de paine, lapte, patrunjel, paste scurte, parmezan, ketchup, busuioc, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 400 g carne de vitel ceapa miezul de la doua felii de paine 50 ml lapte o legatura patrunjel o punga paste scurte 50 g parmezan ketchup busuioc o lingura […]

Perisoare cu smantana si marar

Perisoare cu sos de smantana

Perisoare cu sos de smantana din: chifla, supa, ceapa, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, carne de vitel, albusuri, sare, piper, maghiran, sardea, ienibahar, foaie de dafin, faina, smantana, capere, mustar, galbenus. Ingrediente: 1 chifla (veche de-o zi) 1 l supa 2 cepe 40 g unt 1 lingurita coaja rasa de lamaie sucul de […]

Escalop cu carne de vitel

Escalop cu carne de vitel din: carne de vitel, mustar, smantana, faina, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 6-7 buc carne de vitel pentru snitele 1 lingurita cu varf de mustar 100 g smantana 1 lingurita de faina sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Cureti carnea de pielite şi o tai in felii de […]

Retete Vitel

Stripsuri de vitel cu ardei

Stripsuri de vitel cu ardei din: antricot de vitel, usturoi, radacina de ghimbir, sos de soia, vin, sare, piper, telina, ardei gras, ceapa. Ingrediente: 500 g antricot dezosat de vitel 1 catel de usturoi 1 radacina de ghimbir proaspat 3 linguri sos de soia 3 linguri vin alb sare piper macinat 4 tije de telina […]

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de vitel cu legume si bors

Ciorba de vitel cu legume si bors din: carne de vitel, apa, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, sare, piper, tarhon, bors. Ingrediente: un kg de carne de vitel 1 l de apa o ceapa un morcov un pastarnac patrunjel sare piper tarhon bors Mod de preparare: curata si se spala carnea in apa rece, apoi se […]

Tocanita de vitel cu mazare

Tocanita de vitel cu verdeata

Tocanita de vitel cu verdeata din: piept de vitel, prez, ardei gras, rosii in bulion, ceapa, supa de vita, faina, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de viţel 1 praz mic 1 ardei gras roşu 2 roşii în bulion 1 ceapă 100 ml supă de vită din concentrat 2 linguri făină 25 g unt câteva fire de pătrunjel sare şi piper […]

Rulada de vitel picanta cu orez si usturoi

Rulada de vitel picanta cu orez si usturoi din: muschi de porc, orez, unt, cimbru, nucsoara, boia, sos de soia, sare grunjoasa, vin rosu, usturoi, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 250 g orez cu bobul lung 100 g unt cimbru uscat și verde 1 praf nucșoară 1 lingura boia iute 2 lingurite sos de soia sare […]

Tocana de vitel cu ardei capia

Tocana ardeleneasca cu carne de vitel

Tocana ardeleneasca cu carne de vitel din: carne de vitel, rosii, orez, ulei, ardei gras, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de vitel 300 g rosii 100 g orez 2 linguri ulei 1 ardei gras rosu 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa mare sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa […]

Vitel cu fasole verde si sos

Carne de vitel cu fasole verde

Carne de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcov, ardei rosu, sare, ulei de masline, gheata, lapte, rosie, supa de legume, vin alb. Ingrediente: 150 g fasole verde 150 g carne de vitel 1 morcov 1/2 ardei rosu sare 1-2 linguri ulei de masline cuburi de gheata 1-2 linguri lapte 1 […]

Gulaş de viţel

Gulaş de viţel din: ceapa, ulei, bulion, boia iute, usturoi, supa de vita, muschi de vita, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 8 linguri bulion 1 lingura boia iute 2 catei de usturoi 600 ml supa de vita 400 g muschi de vita 2 cepe verzi sare piper   Mod de […]

Antricot de vitel cu morcovi natur

Antricot de vitel cu cartofi

Antricot de vitel cu cartofi din: antricot de vitel, rozmarin verde, salvie, ulei de masline, unt, sare grunjoasa, faina, usturoi, vin rose, piper, cartofi. Ingrediente: 4 bucati antricot de vitel o crenguta de rozmarin verde 3-4 frunze salvie 3 linguri ulei de masline 50 g unt 3-4 linguri sare grunjoasa 2 linguri faina o capatana […]

Viţel cu orez şi ciuperci

Viţel cu orez şi ciuperci: muschi de vitel, orez, ciuperci, ardei gras, vin rosu, ceapa, ulei, supa de vita, capere, unt, cimbru, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g orez 300 g ciuperci proaspete 1 ardlei gras 100 ml vin roşu 1 ceapă mică 2 linguri ulei 500 ml supă de […]

Rulade de vitel

Rulade de vitel din: muschi file de vitel, sunca afumata, sparanghel verde, ceapa verde, crema de branza de vaci cu verdeata, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 felii muschi file de vitel 8 felii sunca afumata 16 tije de sparanghel verde 100 g ceapa verde 150 g crema de branza de vaci cu verdeata […]

Muschi de vitel la cuptor cu ciuperci si rozmarin

Muschi de vitel la cuptor cu ciuperci si rozmarin din: muschi de vitel, ciuperci, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muschi de vitel o cutie mica ciuperci 4 catei usturoi o crenguta rozmarin proaspat ulei sare piper   Mod de preparare: In muşchiul de viţel se fac mici incizii în care se pun […]

Mamaliguta cu surprize

Mamaliguta cu surprize din: lapte, branza, malai, carne de vitel, ceapa, morcov, ardei rosu, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 l lapte 200 g branza rasa 3/4 kg malai 200 g carne tocata de vitel 1 ceapa 1 morcov 1/2 ardei rosu sare piper 1 lingura ulei   Mod de preparare: Mamaliguta cu surprize: Fierbi laptele […]

Vitel cu legume in sos

Vitel cu legume in sos din: carne de vitel, unt, ceapa, morcov, sos de rosii, supa de legume, vin, zeama de lamaie, foi de dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 100 g unt 2-3 cepe 1 morcov 1 cana cu sos de rosii 1 cana cu supa de legume 1 cescuta cu […]

Chiftele de carne cu oua

Chiftele de carne cu oua din: carne tocata de vitel, gaina, oua de prepelita, bacon afumat, ceapa, unt, pemset, ciuperci, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne tocata de vitel 2 oua de gaina 4 oua de prepelita 2 felii bacon afumat 2 cepe 50 g unt pesmet fin 200 ml apa 4-5 linguri […]

Antricol de vitel la tava

Antricol de vitel la tava din: antricot de vitel, ceapa, morcov, rosii, ulei, boia de ardei dulce, boabe de enibahar, sare, piper.   Ingrediente: 600 g antricol de vitel (bucata intreaga) 2 cepe 1 morcov 5-6 rosii 100 ml ulei 1 lingurita boia de ardei dulce 2-3 boabe enibahar sare piper   Mod de preparare: […]

Supa cu carne de vitel si legume

Supa cu carne de vitel si legume din: carne de vitel, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, piper, chimion, oregano, pasta de ardei iute, oua, apa. Ingrediente: 650 g de came de viţel, tăiată în fâşii (carne deshidratată, uşor prăjită şi tăiată bucăţi) Un kg de cartofi tăiaţi felii o ceapă mare tăiată felii şi prăjită […]

Carne de vitel cu piure picant

Carne de vitel cu piure picant din: carne de vitel, ulei, sare, cartofi, lapte, unt, pasta de ardei iute.   Ingrediente: doua kilograme carne de vitel doua lingura de ulei sare dupa gust pentru piure: doua kilograme de cartofi noi o ceasca de lapte cald 125 g unt o lingura de pasta de ardei iute […]

Blanchet cu carne de vitel

Vitel cu muguri de bambus

Vitel cu muguri de  bambus din: pulpa de vitel, ceapa verde, ardei grasi, muguri de bambus, ulei, usturoi, ketchup, sos de soia, sare, boia de ardei iute, boabe de coriandru. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 2 fire ceapa verde 2 ardei grasi 1 cutiremica (225 g) muguri de bambus 100 ml ulei 3-4 catei […]

Muschiulet de vitel in foi

Muschiulet de vitel in foi din: muschiulet de vitel, sunca, smochine, ciuperci, vin alb, cimbru, ulei, sare, piper, ou, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 1 muschiulet de vitel 4 felii de sunca 6 smochine proaspete 500 g ciuperci 200 ml vin alb cimbru ulei sare piper pentru foi: 1 ou 100 g faina […]

Rinichi de vita cu orez

Rinichi cu sos de capere

Rinichi cu sos de capere din: rinichi de vitel, lapte, orez, telina, ceapa verde, ulei, rosii, patrunjel verde, zeama de lamaie, vin rosu, mustar, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g rinichi de vitel sau de porc lapte 100 g orez 1 tulpina de telina 2 fire de ceapa verde 2 lingura ulei 2 rosii […]

Ciorbita de vitel cu smantana

Ciorbita de vitel cu smantana din: carne de vitel, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, galbenusuri, smantana, faina, ulei, macris, sare. Ingrediente: 600 g carne de vita cu os 3 morcovi 1 pastarnac 2 radacini de patrunjel 1/2 telina 2-3 cepe 50 g orez 2 galbenusuri 200 g smantana 1 lingura faina 50 ml ulei 3-4 […]

Ruladă de vitel cu gorgonzola

Ruladă de vitel cu gorgonzola din: muschi de vitel, piept de pui file, gorgonzola, ciuperci, spanac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschi de vitel sau vita 2 piepti de pui file 250 g branza de tip gorgonzola 8-10 ciuperci mari 300 g spanac ulei de masline sare piper   Mod de preparare: […]

Rulade de vitel umplute

Rulada din pulpa de vitel

Rulada din pulpa de vitel din: ficat de pasare, pulpa de vitel, bacon, unt, patrunjel verde, cartofi, piper, boia, sare, ulei. Ingrediente: 5 bucati ficat de pasare 600 g pulpa de vitel 6 felii de bacon 100 g unt 1 legatura patrunjel verde 3 cartofi piper boia sare 150 ml ulei   Mod de preparare: […]

Tocană de viţel cu legume

Tocana cu arpagic si carne de vitel

Tocana cu arpagic si carne de vitel din: arpagic, carne de vitel, morcovi, vin rosu, bulion, faina, foaie de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg arpagic sau cepe mai mici 600 g carne de vitel 4-5 morcovi 500 ml vin rosu sec 3 linguri bulion o lingur faina o foaie de dafin 2 linguri […]

Piept de vitel umplut cu spanac

Piept de vitel umplut cu spanac din: piept de vitel, rinichi de vitel, ficat de vitel, spanac, ulei, oua, marar, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 2 kg piept de vitel 300 g rinichi de vitel 300 g ficat de vitel 500 g spanac ulei 6 oua 2 legaturi marar 300 ml vin alb sare piper […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muschi de vitel la cuptor – usor de preparat

Muschi de vitel la cuptor din: muschi de vitel, telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, sare, piper, vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga 1 telina mare 4 morcovi 1 lamaie 500 g prune proaspete sau uscate, rehidratate 4 linguri ulei 1 lingura miere 1/2 lingurita scortisoara 200 ml vin […]

Friptura de vitel in crusta cu salata verde

Friptura de vitel in crusta cu salata verde din: fileuri de vita, cartofi, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita 300 g cartofi 1 lingura faina 1 ou 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Friptura de vitel in crusta cu salata verde: curăţă cartofii şi se rad, apoi se […]

Dovlecei umpluti cu carne de vitel

O reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, carne de vita, ou, unt, rosii, smantana, ceapa, marar, piper, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei 500 g carne de viţel tocată 1 ou 30 g unt 2 roşii 100 g smântână 1 ceapă 1 legătură de mărar piper sare   Mod de preparare: Inăbuşă carnea tocată în unt. Din […]

Pulpa de vitel cu sos de bere

Pulpa de vitel cu sos de bere din: pulpa de vitel, zeama de lamaie, ulei, dafin, boabe de piper, coriandru, sos worchestershire, ceapa rosie, radacina de patrunjel, morcov, sare grunjoasa, bere blonda. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpa proaspata de vitel zeama de la 1/2 lamaie 100 ml ulei 2 foi de dafin cate 1/2 lingurita […]