Ciorba de vitel

Ciorba de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra, rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in bulion un litru zeama de varza cateva fire leustean sare, […]

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau.   Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciu­perci uscate […]

Vitel cu ciuperci si sos de smantana

Vitel cu ciuperci si sos de smantana din: carne de vitel, ciuperci, unt, ceapa, faina, supa de carne, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de vitel 500g de ciuperci 1 lingura de unt 2 cepe potrivite 1 lingurita de faina 1 ceasca de supa de carne(sau apa) 1 ceasca smantana 1 […]

Vitel cu sote de legume

Carne de vitel cu sote de legume

Carne de vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru si vin roze. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi 6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de preparare: […]

Pulpa de vitel in crusta de ierburi

Pulpa de vitel in crusta de ierburi din: pulpa de vitel, ulei de masline, busuioc, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de vitel 100 ml ulei de masline busuioc uscat cimbru uscat marar uscat patrunjel uscat sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpa întreagă în apă cu sare, timp de 30-40 […]

Antricot de vitel cu sos de branza si salata de rucola

Antricot de vitel cu sos de branza si salata de rucola din: antricoate de vitel, crema de branza, ceapa verde, ardei capia, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 antricoate de vitel 400 g crema de banza 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia rosu 1 legatura marar 3-4 […]

Vitel cu ardei

Vitel cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3 catei usturoi o foaie de dafin o lingura faina 150 ml vin alb sec 4 […]

Bors cu carne de vitel

Bors cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel, sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1 […]

Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci

O reteta delicioasa de rulada cu: pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150  g şuncă 3 linguri de caşcaval  ras 150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml vin 1/2 lingură unt 3 […]

Rulada de vitel umpluta cu legume

Rulada de vitel cu garnitura

Rulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8 cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150 ml vin rosu piper proaspat macinat sare   […]

Antricot de vitel in sos de rodii si vin

O reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare, castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt, boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar. Ingrediente: 500ml vin roşu sec 8 felii antricot de viţel 2 cuişoare 500g castravete de seră 1 frunză de dafin 4 rodii 1 beţişor de scorţişoară […]

Vitel la tava cu portocale

Vitel la tava cu gremolata de portocale

Vitel la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa, portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl supa de legume 1 legatura de […]

Friptura de vitel cu unt de salvie

Friptura de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie, faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel 120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat   Mod de preparare: Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa […]

Mancare de legume cu carne

Mancare de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper 50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, morcovii, […]

Orez cu carne de vitel

Orez cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 300 g orez cu bobul lung 300 g piure de rosii 15 ml vin rosu dulce 2 cepe 2 morcovi sare o […]

Prune cu carne de vită

Prune caramel cu carne

Prune caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa, zahar, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc sau vitel, taiata cuburi 500 g prune uscate afumate 1 ceapa potrivita 1 lingura cu zahar 2-3 linguri cu ulei 2 lingurite cu faina sare piper     Mod de […]

Salata cu ficat

Salata cu ficat din: ficat de vitel, cartofi, unt, suc de rodie, rodie, coriandru, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de vitel 2 cartofi fierti 2 linguri cu unt 1/2 pahar cu suc de rodie 1/2 rodie frunze de coriandru (patrunjel) 1 ceapa rosie sare piper   Mod de preparare: Curăţă de […]

Friptura de vitel in crusta

Friptura de vitel in crusta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde.   Ingrediente: 1 kg pulpă de vițel sare piper 25 g unt 200 ml supă 1 chiflă veche de-o zi 50 g migdale 1 cățel de usturoi 1 fir rozmarin 1 mână pătrunjel verde tocat […]

Vitel cu fidea

Vitel cu fidea din: carne de vitel, fidea, rosii in sos tomat, ceapa, vin rosu, ketchup, scortisoara, parmezan, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 500 g carne de vitel 500 g paste fidea 1 cutie (400g) de rosii in sos tomat 1 ceapa potrivita 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu ketchup […]

Rasol de vitel marinat

Rasol de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoale de vitel 2 cepe 2 morcovi 4 rosii in bulion 200 g ciuperci conservate 3 linguri ulei 30 g unt 2 linguri bulion 2 […]

Mâncărică de ciuperci cu ficat

Mâncărică de ciuperci cu ficat din: ficat de vitel, ciuperci, vin, suc de rosii, ceapa, ulei, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g ficat de vitel 500 g ciuperci 100 ml vin 200 ml suc de rosii 1 ceapa 100 ml ulei marar patrunjel 1 lingura zeama de lamaie sare piper […]

Musaca de vitel

Musaca de vitel din: cartofi, mozzarella, lapte, unt, sare, carne de vitel, rosii in bulion, pasta de rosii, usturoi, ulei, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mozzarella 200 ml lapte 1/4 pachet cu unt sare pentru sosul rosu: 500 g carne de vitel 1 cutie cu rosii in bulion 1 lingura […]

Vitel cu masline

O reteta delicioasa de vitel cu: masline verzi, ardei gras, ulei. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g măsline verzi 1 ardei gras 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în 4 felii subţiri. Tai bucăţi de hârtie mai mari, le ungi pe dos cu puţin ulei (pe partea […]

Frigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi

Frigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper si sare. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de măsline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vițel (pulpă) 3 cepe mici piper sare   Mod […]

Snitel de legume

Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume

Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel, salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si miere. Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 4 bucati carne […]

Vitel in sos de lamaie

Vitel in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina, supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina 600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi […]

Cotlet de vitel cu pere si tarhon

Vitel cu praz si pere

Vitel cu praz si pere din: antricot de vitel, praz, pere, unt, ulei de masline, frunze de salvie, lamaie, miere, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 600 g antricot de vitel 3 fire de praz 4 pere 50 g unt 50 ml ulei de masline 4 frunze de salvie 1 lamaie 2 linguri miere 1 […]

Tocanita de vitel

Tocanita de vitel din: antricoate de vitel, ceapa, bulion, rosii in bulion, foaie de dafin, morcov, mazare, fasole verde, piper, ulei si sare. Ingrediente: 2 antricoate de vitel 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 400 g rosii in bulion 1 foaie de dafin 1 morcov 1 mana de mazare congelata 1 mana de fasole […]

Perişoare de viţel în sos alb

Perisoare de vitel in sos de lamaie cu ghimbir

Perisoare de vitel in sos de lamaie cu ghimbir din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, ciuperci uscate, supa de vitel, chifla, fileuri de ansoa, capere, carne de vitel, mustar, ou, piper, usturoi, ghimbir, smantana, capere, scortisoara, coaja de lamaie verde, pastaie de vanilie, amidon, unt, sare si lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 1 foaie de dafin […]

Vrăbioară de vitel cu paste

Vrăbioară de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o […]

Rulouri de vitel cu smochine

Rulouri de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt, lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare […]

Ficat de vitel cu salata de gulie

Ficat de vitel cu salata de gulie din: ficat de vitel, ceapa, unt, nucsoara, gulii, lamaie, ulei de masline, marar, seminte de coriandru, sare si piper.   Ingrediente: 700 g ficat de vitel 2 cepe 100 g unt un varf cutit nucsoara 500 gulii 1 lamaie 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1 […]