File de viţel cu dovlecel şi trufe

File de viţel cu dovlecel şi trufe

O reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastrono­mic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele albe, […]

Friptura delicioasa de vitel

O reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi, marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina. Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare: […]

Coada de vitel marinata in bere

Coada de vitel marinata in bere

Coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500 g alte bucăţele de […]

Ficat_de_vitel_cu_ceapa

Ficat de vitel cu ceapa

O reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Poate iti place si: Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre,sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur […]

Mura de vitel cu sos de lamaie

Vitel in sos

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură vin […]

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

Vitel cu dovlecei si menta

O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper, după […]

Florentina

Florentina

O reteta simpla de florentina din: florentine, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Florentină – o bucată de carne de grătar tăiată din muş­chiul de pe coapsă al animalului adult sau al viţelului mai mare, ce conţine bucata de file pe osul cu formă caracteristică de T.   Ingrediente: 4 florentine de cel […]

Costite de vitel la cuptor cu vin

Coaste de vitel in coniac

  O reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1 ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare   Mod de preparare: […]

Momite de vitel prajite

Momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt sare şi piper, după gust         Mod de preparare: Momite de vitel prajite: spală bine momiţele de viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe […]

Limba de vitel inabusita cu sufle de cartofi

Limba de vitel inabusita cu sufle de cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 1 legătură de ierburi aromatice […]

Rulouri de vitel cu jambon

Rulouri de vitel cu cuisoare

O reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente: 750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie 1 […]

Vitel cu caise

Vitel cu caise

O reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte 2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de coriandru 50 g mentă […]

Vitel la disc

O reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia, usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia 4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit   Mod de preparare: Se taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe disc in […]

Vitel cu ton

Vitel cu ton

O reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei 2 […]

Friptura de pulpa de vitel

Friptura de pulpa de vitel

O reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, […]

Vitel rece cu mirodenii

Vitel rece cu mirodenii

O reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi verzi […]

Friptura de vitel umpluta cu ciuperci

Friptura de vitel in sos de alune

O reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin, salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde, fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40 g […]

Ciorba deasa de vitel

Reteta zilei: Ciorba dreasa de vitel

O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde.     Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel […]

Vitel cu dovlecei si ceapa verde

Vitel cu dovlecei si ceapa verde

  O reteta delicioasa de vitel cu dovlecei, ceapa verde, rosii in bulion, marar, sare si smnatana. Ingrediente: 100 g carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei 1 cutie mică de roşii în bulion mărar sare smântână     Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa pe care o pui să se călească […]

Piept de vitel umplut cu migdale

Piept de vitel umplut cu migdale

O reteta delicioasa de piept de vitel umplut cu migdale din: piept de vitel, ou, grasime, migdale, nuca, suc de lamaie, sare, piper si paine. Ingrediente: 750 gr piept de viţel umplutura: 1 ou grăsime 100 gr migdale 2 ouă nucă de India suc de lămâie sare piper bucăţele de pâine (chiflă)   Mod de […]

Rinichi de vitel a la Normandia

Rinichi de vitel a la Normandia din: rinichid e vitel, slanina afumata, ceapa verde, calvados, sare si piper. Ingrediente: 2 rinichi de viţel 50 gr slănină afumată 20 bucăţi ceapă verde 1 pahar de calvados (rachiu de mere) sare piper   Mod de preparare: Rinichi de vitel a la Normandia: Rinichii îi spălăm bine şi […]

Friptura de vitel

Friptura de vitel din: carne de vitel, slanina, usturoi, rozmarin, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 gr carne de viţel 100 gr slănină 2 căţei de usturoi rozmarin mărar 1 pahar de vin alb sare piper   Mod de preparare: Friptura de vitel: Impănăm carnea de viţel cu bucăţele de slănină, eventual ciu­perci, […]

Vitel cu masline verzi

O reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g viţel 200 g măsline verzi 2 roşii 2 cepe 80 ml ulei 100 ml vin roşu sare piper     Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi […]

retete

Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura

O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente : 1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrun­jel 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate) 1 lingură tarhon […]

Vitel cu crema de cimbru

Vitel cu crema de cimbru din: antricoate de vitel, lapte, cimbru, unt si galbenusuri. Ingrediente: 2 antricoate de viţel 1 cană lapte 1 ramură de cimbru 3 gălbenuşuri 200 g unt sare şi piper     Mod de preparare: Vitel cu crema de cimbru: Pui laptele la fiert si, dupa cea a fiert, il iei […]

Rulada de vitel cu spanac si stafide

Rulada de vitel cu spanac si stafide

O reteta gustoasa de rulada de vitel cu spanac, stafide, ciuperci, ceapa, usturoi, nucsoara, piper, vin rosu, smantana, mustar iute, rosii, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 felii pulpă de viţel sau 4 vrăbioare 500 g spanac 100 g stafide 100 g ciuperci feliate 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi nucşoară măcinată piper 1/8 l vin […]

Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri

Rulada de vitel cu stafide

O reteta de rulada din carne de vitel cu stafide, orez, lamaie, cepa, usturoi, patrunjel, sare, ou, piper si coriandru. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de viţel 50 g orez 1 lămâie 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 100 g stafide 1 ou sare piper coriandru ulei 1 pahar vin roşu   Mod […]

Antricoate de vitel cu cartofi si morcovi natur

Reteta zilei: Antricoate de vitel cu cartofi si morcovi natur

Antricoate de vitel cu cartofi si morcovi natur din: antricoate de vitel, bulion, vin rosu, sare, piper, cimbru, maghiran, boia iute, cartofi si morcovi. Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă […]

File de vitel si pui cu lamaie

File de vitel si pui cu lamaie

File de vitel si pui cu lamaie din: file de piept de pui, supa de pui, foi de dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si sare. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină […]

Rulouri de orez cu pui

Rulouri din carne de vitel cu cascaval

Rulouri din carne de vitel cu cascaval din: carne de vitel, cascaval, castraveti acri, pesmet, oua, faina, sare si piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muschi de vitel cu ciuperci

O reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau. Ingrediente: 600 g felii de viţel 300g ciuperci uscate 1 pahar smântână proaspătă 1 pahar vin alb pătrunjel tocat 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare piper negru boabe 1 lingură ulei […]

retete

Vitel cu ton in sos

O reteta de vitel cu ton in ulei si ceapa, morcov, radacina de fenicul, vin alb, otet balsamic, piper, foi de dafin, cuisoare, lamai, usturoi, , capere, ulei de masline, sare, piper si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 rădăcină de fenicul 500 ml vin alb 5 linguri oţet balsamic 1 linguriţă […]