Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei sirbesti – Cevapcici

Mititei sirbesti – Cevapcici din: carne de miel, carne de vitel, carne de porc, ceapa, usturoi, boia de ardei, piper, sare, nucsoara, ulei de masline, sos de iaurt.   preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor din: muschi de vitel, salam uscat, ardei, usturoi, ceapa, rozmarin, busuioc, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente : 1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 2 căţei de ustu­roi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muschi de vitel impanat

 Muschi de vitel impanat din: muschi de vitel, slanina, morcov, usturoi, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de morcov şi de […]

Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa

Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa din: pulpa de vitel, ceapa, ulei, lamaie, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir de busuioc sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Cureţi carnea de partea cu grăsime, o speli, […]

Placinta cu morcovi si cimbru

Placinta cu morcovi si cimbru din: faina, unt, oua, morcovi, praf de copt, cimbru, nucsoara, piper, sare, iaurt, smantana. Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară piper sare iaurt smântână   […]

Antricot de vitel cu morcovi natur

Antricot de vitel cu sos de usturoi

Antricot de vitel cu sos de usturoi din: antricot de vitel, unt, pasta de tomate, usturoi, patrunjel, lamaie, sare, piper, cimbru, vin, ulei. Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lin­gură pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1 cană vin alb ulei […]

Stufat de vitel

Stufat de vitel –  un preparat apreciat pentru gustul său delicat și aroma bogată. Acesta este gătit lent, la foc mic, pentru a permite cărnii de vițel să devină fragedă și să absoarbă toate aromele legumelor și condimentelor. Stufatul de vițel este ideal pentru mesele de familie sau ocazii speciale, fiind adesea servit cu mămăligă […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muschi de vitel pe pat de spanac

Muschi de vitel pe pat de spanac din: muschi de vitel, ou, unt, lamaie, spanac, sare. Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie 300 g spanac sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe baie de aburi sau în apă cu foarte puţină […]

Snitele de pui

Escalop din snitel de vitel

Escalop din snitel de vitel din: snitele, untdelemn, mustar, smantana, faina, piper, sare. Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare     Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii […]

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir

Medalioane de vitel cu sote de castraveti

Medalioane de vitel cu sote de castraveti din: file de vitel, castraveti, seminte pin, lamaie, frisca, vermut, curry, unt, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 […]

Orez cu creier si ciuperci

Orez cu creier si ciuperci

Orez cu creier si ciuperci din: orez, creier de vitel, ciuperci, unt, telemea, sare, unt, faina, smantana.   Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguri tele­mea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură unt 1/2 lingură făină 2 linguri smântână pentru sos. […]

Friptură inăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

Friptură inăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

Friptură inăbuşită de viţel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, rosii, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, […]

Pulpa impanata de vitel

Pulpa impanata de vitel

Pulpa impanata de vitel Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe 150ml ulei 100ml vin alb 1 lingurita zahar 4-5 boabe de ienibahar 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pulpa […]

Medalion de vitel cu sos de hrean

Medalion de vitel cu sos de hrean din: pulpa de vitel, oua, paine, unt, faina, lapte, smantana, hrean, supa de oase, otet, sare si piper. Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare piper […]

Friptură de viţel cu sos de branza

O reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g carne de viţel 125 ml lapte 125 g brânză topită 1 lingură făină zahăr 2 linguri ulei sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Pui […]

Ciorba de vitel

Ciorbă ardelenească de viţel

Ciorbă ardelenească de viţel din: carne de vitel, zarzavat, ceapa, tarhon, bulion, pasta de gogosari, sare, smantana, oua, patrunjel, leustean.   Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean   Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele […]

Piept de vitel cu mazare

Piept de vitel cu mazare

Piept de vitel cu mazare Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg. marar sare piper   Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie in bucati potrivite si se rumeneste in ulei circa 10 […]

Carne de viţel cu sos vanatoresc

Carne de viţel cu sos vanatoresc – Această rețetă este ideală pentru ocazii speciale sau cine festive, fiind ușor de realizat, dar oferind un gust sofisticat. Ingrediente Pentru carne: 600 g carne de vițel (pulpe sau mușchi) 2-3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 2-3 căței de usturoi, tocați Sare și piper după […]

Papricaş

Papricaş din: faina, unt, oua, branza, sare, piper, carne de vitel, ceapa, pasta rosii, paprica, ardei, sare, untura, faina, supa.   Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 1 kg carne de viţel 3 cepe 1 lingură pastă roşii 1 lingură paprică 2 ardei graşi sare 2 […]

Măduvioare, momiţe de viţel

Măduvioare, momiţe de viţel

Măduvioare, momiţe de viţel din: creier, momite, uger, fudulii, sare, piper, untura, maduvioare, malai. Ingrediente: 200 g creier 200 g momiţe 200 g uger 200 g fudulii sare piper 200 g untură 200 g măduvioare 200 g mălai   Mod de preparare: Se curăţă de pieliţe toate creierul se opăreşte, să se întărească, şi se […]

Musaca de vinete cu vin

Musaca de vinete cu vin Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2 kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat   Mod de preparare: Musaca de vinete cu vin: Se taie vinetele felii […]

Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)

Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)

Vitel cu usturoi si ardei Ingrediente: 1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit sare piper Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele (cubulete). Se pune carnea intr-o cratita […]

Friptură inăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

Friptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac

Friptură de viţel inăbuşită, cu piure de spanac Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1 kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. […]

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar 300 ml vin alb sec   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu ajutorul […]

Piept de vitel umplut cu migdale

Piept de vitel umplut cu galbiori

Piept de vitel umplut cu galbiori Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5 kg piept de viţel fără os 250 ml vin 500 ml supă 5 linguri de smântână   Mod de […]

Antricot de vitel umplut cu pui

Antricot de vitel umplut cu pui

 Antricot de vitel umplut cu pui Ingrediente: 8 antricoate un piept de pui 2 ouă o lingură de smântână 1/2 pachet unt câte­va fire de pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Treci carnea de pui prin maşină şi apoi o pui să se prăjească într-o tigaie în care ai topit untul. La final, […]

Friptura de vitel in vin cu verdeturi

Friptura de vitel in vin cu verdeturi Ingrediente: 800 g carne macră de viţel 100 g slănină 2 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb sare piper rozmarin mărar   Mod de preparare: Impănezi carnea de viţel cu bucăţele de slănină şi usturoi tăiat felioare, o rulezi şi o legi cu aţă. O pui […]

Retete Vitel

Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

Musaca de vinete cu carne tocata Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe 1 păhărel de vin roşu sare şi piper după gust ulei Pentru sos ai nevoie de: 800 ml lapte 4 linguri făină 60 g […]

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g cartofi 350 g mor­covi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 […]