Spinare de vițel cu tocătură de ciuperci și garnitură

Spinare de vițel cu tocătură de ciuperci și garnitură – Rețetă savuroasă și elegantă. Un preparat rafinat și delicios, perfect pentru o masă specială. Carnea fragedă de vițel se combină perfect cu tocătura aromată de ciuperci, iar garnitura adăugată face ca acest fel de mâncare să fie nu doar delicios, ci și satisfăcător. Este ideal […]

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g cartofi 350 g mor­covi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 […]

Piept de pui umplut

Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi

Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi   Ingrediente: 1,500 kg piept viţel 300 g bureţi sau ciuperci 120 g unt 500 g conopidă 300g cartofi 2 ouă pesmet 100 g zarzavat 2 cepe 1 1/2 lingură făină 1/2 pahar vin roşu   Mod de preparare: Se umple carnea de vită în […]

Friptura cu cartofi prajiti

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi din: carne de vitel, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi.   Ingrediente: 1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: […]

Retete Vitel

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane – o alegere perfecta. Acest fel de mancare rafinat combina carnea frageda de vitel cu aromele bogate ale ciupercilor si textura crocanta a crutoanelor, oferind un festin culinar care va impresiona orice invitat. Ingrediente Pentru Fricandou: 1 kg de muschi de vitel – Carnea de vitel […]

Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre

Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre

Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre Ingrediente: 1,200 kg fricandou de vitel 1 morcov 2 cartofi 1 telină 1 măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 g ulei 1/2 lingu­riţă muştar 1/2 lămiie 6 ouă 100 g icre de ştiucă sau negre 8 foi […]

Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

Sote din carne de viţel si smantana

Sote din carne de viţel si smantana Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2 linguri de sman­tana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi […]

Pulpa de vitel fripta

Pulpa de vitel fripta

Pulpa de vitel fripta Ingrediente: 1,5 kg pulpă de vitel 2 linguri unt sau untură 1 ceaşcă zeamă de carne sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă în sus. Peste carne turnăm unt fierbinte, o pu­nem la cuptor […]

Piept fript

Piept fript Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 2 linguri unt sau untură sare piper Mod de preparare: Pieptul se frige în bucăţi mari (o ju­mătate de piept) sau în bucăţi mici, In primul caz pieptul se fxige ca şi pulpa de viţel, la tavă, în cuptor, In ca­zul al doilea, el se frige ca […]

Cap de vitel rasol

Cap de vitel rasol

Cap de vitel rasol Ingrediente: 1 cap de vitel bulion rece de vacă sare sos de hrean Mod de preparare: Pregătim capul de viţel ca pentru um­plut. Desfacem carnea de pe oase. O tăiem bucăţi, acoperim cu bulion rece de vacă sau de viţel şi fierbem capul ca şi cand ar fi umplut. Lăsăm să […]

Escalop de vitel

Escalop de vitel Ingrediente: 1,500 kg carne de la rinichi 2 linguri unt sau untură sare piper Mod de preparare: Escalopele de viţel se obţin din car­nea de la rinichi, corespunzătoare muş­chiului de vacă. Tăiem carnea în bucăţi, o netezim îa şervet cu ciocanul, la fel ca pe biftec, ca să capete o formă ro­tundă […]

Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar

Cotlete de vitel sote

Cotlete de vitel sote Ingrediente: 5 cotlete de vitel 15-20 mînătărci 1 lingură bulion de roşii 1 ceaşcă zeamă de carne vin sare piper 2-3 linguri smantană groasă Mod de preparare: Cu 3/4 oră înainte de a servi masa ru­menim cotletele de viţel. Apoi le punem într-o cratiţă adancă, adăugăm manătărci proaspete, tăiate, opărite şi […]

Retete Vitel

Muschi de vitel

Muschi de vitel suculent la cuptor – Rețeta perfectă pentru o masă de neuitat: Muschiul de vitel este o alegere excelentă pentru o masă rafinată și plină de savoare. Cunoscut pentru textura sa fragedă și gustul delicat, acest preparat este ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona familia și prietenii. Timp de preparare: 15 […]

Curcan cu prune

Piept umplut

Piept umplut Ingrediente: 1/2 piept de vitel Tocătură pentru umplut: 500 g carne 100 g slă­nină afumată miez de paine mărar pătrunjel sare piper 2 cepe prăjite 1-2 linguri zeamă de carne 1 păharel de vin Mod de preparare: Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi sepa­răm carnea […]

Vitel in sos de capere

Cap de vitel cu vinegreta

Cap de vitel cu vinegreta din: cap de vitel, zarzavat de supa, vinegreta.   Ingrediente: 1 cap de vitel zarzavat de supa vinegretă   Mod de preparare: Alegem un cap mic de viţel gata cu­răţat. Il tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem în­tr-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă […]

Cap de vitel umplut

Cap de vitel umplut

Cap de vitel umplut din: cap de vitel, umplutura, sosuri.   Ingrediente: 1 cap de vitel 500 g umplutură fină pentru carnati sau umplutură de ficat diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean)   Mod de preparare Cap de vitel umplut: Alegem un cap de viţel întreg, cură­ţat de păr şi parlit. Il opărim cu […]

Piftie (racituri) de picioare de vitel

Piftie (racituri) de picioare de vitel din: picioare de vitel, garnitura de legume, oua rascoapte, patrunjel, aspic, sos de mustar.   Ingrediente: 5 picioare de viţel 10 linguri garnitură de le­gume 5 ouă răscoapte 5 linguriţe pătrunjel verde 1 litru aspic 5 linguri sos de muştar   Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel. Le […]

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

Vitel sote cu mazare

Vitel sote cu mazare Ingrediente: 750 g carne 750 g mazăre boabe 2 linguri unt sau untură sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă sau muşchi, scoatem vi­nele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă, aranjăm car­nea bucată langă bucată, cu sare şi pi­per, şi dăm la foc viu. Intoarcem […]

Picior de vitel cu vinegreta

Picior de vitel cu vinegreta Ingrediente: 5 picioare de vitei vinegretă Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel şi le servim cu vinegretă calde sau reci.               Pofta buna!

Friptura de vitel sub crusta crocanta

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur carne de vitel, vin alb, faina, bulion, margarina, cartofi. Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel 1 pahar (mic) vin alb 1 lingură făină 2 linguri bulion puţină margarină 1/2 kg cartofi noi       Mod de preparare: Tai carnea în felii groase de 1 […]

Blanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf

Blanchete de vitel

Blanchete de vitel Ingrediente: 1 kg carne 2 linguri unt 1 ceapă 1 litru zeamă de carne 2 cartofi 10 morcovi 10 teline, 10 bucăti arpagic 5-10 ciuperci 2- 2/5 linguri făină 1-2 linguri lapte sau smîntînă l/2 lămaie pătrunjel (verde) sare piper   Mod de preparare: Alegem spată sau pulpă de viţel, tă­iem carnea […]

Retete Vitel

Vitel cu sos alb

Vitel cu sos alb Ingrediente: 1 kg carne 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri unt 5 linguri parmezan sau caşcaval 10 cartofi 5 linguri sos alb   Mod de preparare: Vitel cu sos alb: Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm cu aţă, dandu-i forma de […]

Sote din carne de viţel

Vitel sote cu rosii

Vitel sote cu rosii Ingrediente: 1 kg carne 750 g roşii 2 linguri unt 1 ceapă sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă, spată, muşchi sau parte de la rinichi. Tăiem carnea în felii sau în bucăţi. Intr-o cratiţă smălţuită punem o lingură de unt, carnea, puţină ceapă tocată mărunt, sare, piper şi dăm la […]