Laptuci cu cartofi si cu oua

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere din: laptuci, ficat de vita, faina, margarina, sare, mere, ulei, otet, mustar, piper. Ingrediente: 500 g laptuci 600 g ficat de vita taiat felii 1 lingura rasa de faina 2 lingura rasa de margarina sau unt sare 3 mere moi/vestejite 4 lingura rasa de ulei […]

Caprioara cu sos de smantana cu garnitura de piure de cartofi

Coroniţă de căprioară

O reteta de coronita de caprioara din: cotlet de caprioara, pulpa de vitel, prune si caise uscate, frisca, oua, piper, nucsoara, coniac, morcovi baby, ghimber, sare, piper alb si unt. Ingrediente: un cotlet de căprioară 500 g pulpă de viţel 200 g prune şi cai­se uscate 100 ml frişca două ouă piper nucşoară coniac morcovi […]

Musaca de cartofi cu branza

Musaca de cartofi cu carne

  Musaca de cartofi cu carne Ingrediente: 800 g carne tocată din pulpă de viţel un kilogram de cartofi 2 cepe 50 g unt 50 ml lapte 3-4 linguri de ulei de măsline 100 g măsline verzi 2 linguri de bulion sare, piper 3 ouă 3-4 linguri de smântână Preparare: Se curăţă cartofii de coajă […]

Dovlecei umpluti la cuptor

Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti Ingrediente: 12 dovlecei mai rotunzi 150 gr. carne de vitel tocata 50 gr. slanina tocata o ceapa 2 catei de usturoi o crenguta busuioc 3 linguri de orez fiert 1 ou 2 linguri de parmezan ras 30 gr. unt 2 linguri ulei de masline sare, piper. Pentru sosul de rosii: 1 kg. de […]

Cotlet de vitel in sos de lamaie

Cotlet de vitel cu sos de lamaie

O reteta de cotlet de vitel cu sos de lamaie din: cotlete de vitel, morcovi, telina, ceapa, lamaie, unt, apa, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de viţel 600 g de morcovi 2 tulpini de ţelină 2 cepe mici o lămâie 40 g unt 100 ml apă sare şi piper Mod de preparare: Daţi prin […]

retete

Tocana frantuzeasca de vitel – Blanquette de veau

Tocana frantuzeasca de vitel – Blanquette de veau din: piept de vitel, unt, smantana, galbenus de ou, lamaie, faina, zahar, ciuperci, morcovi, ceapa, arpagic, cuisoare, praz, telina, usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare, piper. Tocana frantuzeasca de vitel – Blanquette de veau este o tocană franțuzească de vițel. În varianta clasică a preparatului carnea se […]

retete

Viţel in sos de ton

O reteta de vitel in sos de ton din: muschi de vitel, morcovi, telina, ceapa, aptrunjel, sare, piper, ton in ulei, maioneza, fileuri de ansoa, lamaie si capere. Ingrediente: 500 g muşchi de viţel doi morcovi o legă­tură de ţelina o ceapă o rădăcină de pătrun­jel sare şi piper Ingrediente pentru sosul de ton 150 […]