Friptura de vitel la tava cu rozmarin

Friptura de vitel la tava cu rozmarin

Friptura de vitel la tava cu rozmarin din: pulpa de vitel, ceapa, telina, morcov, usturoi, rozmarin, boia, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 1 ceapă 1 ţelină 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă boia iute sare piper   Mod de preparare: Cureţi carnea de pieliţe, […]

Snitel vienez de vitel

Snitel vienez de vitel

Snitel vienez de vitel din: snitel, faina, oua, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 4 felii şniţel viţel 2 ouă 6 linguri făină 8 linguri pesmet 100 g unt sare piper un fir ceapă verde, pentru decor   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul de carne, apoi se presară cu sare şi piper. Se pun […]

Muschi cu sos de piper

Muschi cu sos de piper

Muschi cu sos de piper din: smantana, mustar, unt, muschi de vitel, masline, coniac, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2 linguri muştar dulce 2 linguri unt 4 felii de muşchi de viţel 200 ml coniac 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri piper verde sare   Mod de preparare: Se amestecă 100 ml smântână […]

Viţel cu legume

Carne de vitel cu legume

Carne de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, morcovi, cartofi, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de viţel 4 cartofi 2 morcovi 8 ciuperci proaspete 200 g caşcaval ras 250 ml supă de pui sare piper   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun la fiert doar pentru 10 minute. Carnea […]

Cordon bleu cu vinete

Cordon bleu cu carne de vitel 

Cordon bleu cu carne de vitel din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, sare, piper. Cordon bleu este o denumire care se referă în general la o distincție sau o onorificență deosebită, dar în lumea culinară, cordon bleu se referă la felul de mâncare menționat mai sus. Se spune că acest preparat a fost inventat în Franța, […]

Cordon bleu traditional

Cordon bleu traditional din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel sau curcan 4 felii caşcaval sau brânză topită 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul special şi se presară cu sare şi piper. […]

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

Tocanita cu pulpa de vitel

Tocanita cu pulpa de vitel din: pulpa vitel, dovleac, ceapa, usturoi, unt, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g pulpă viţel 400 g dovleac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g unt sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Taie dovleacul în cuburi, apoi fierbe-l la abur. Căleşte ceapa şi usturoiul până se […]

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

Tocanita cu pulpa de vitel si usturoi

Tocanita cu pulpa de vitel si usturoi din: pulpa de vitel, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 450 g pulpă de viţel 2 cepe 4 morcovi 3 linguri ulei 2 căţei usturoi sare piper câteva fire pătrunjel, pentru servit   Mod de preparare:  Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit […]

Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler

Cordon bleu cu vitel

Cordon bleu cu vitel din: carne de vitel, cascaval, sunca, faina, ou, pesmet, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel 4 felii caşcaval sau brânză topită 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul special şi se presară cu sare […]

Rulada Na Zaru

Reteta zilei: Rulada de vitel

Rulada de vitel din: unt, ulei, praz, telina, pesmet, patrunjel, vitel, sare, piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi moi, vitelul este adesea preferat […]

Escalop de vitel cu sos de smantana

Reteta zilei: Escalop de vitel cu sos de smantana

Escalop de vitel cu sos de smantana din: faina, escalop de vitel, ulei, ceapa, ciuperci, sherry, santana, tarhon, sare, piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită […]

Cotlete aromate de vitel

Cotlete de vitel cu masline

Cotlete de vitel cu masline din: cotlete de vitel, ulei, ienupar, vin, sare, piper, rozmarin, masline. Ingrediente: cotlete de vitel netăiate 10 boabe ienupăr 4 linguri ulei 150 ml vin rosu 150 ml supă sare piper roşii cherry rozmarin măsline verzi   Mod de preparare: Cotletele se ung cu 2 linguri de ulei. Se încinge […]

Osso buco in Bianco

Osso buco in Bianco din: unt, ulei, picior de vitel, sare, piper, faina, vin, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 65 g unt 3 linguri ulei de măsline 1-1,5 kg picior de viţel sare piper negru proaspăt măcinat făină 450 ml supă de pui 250 ml vin alb sec coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură frunze […]

Ficat de vitel cu sos de ceapa

Ficat de vitel cu sos de ceapa din: unt, ceapa, ulei, ficat, vin, lamaie, sare, piper, carne de vita. Ingrediente: 50 g unt 4 cepe, tăiate felii 2 linguri ulei de măsline 750 g ficat de viţel, tăiat felii subţiri 50 ml vin roşu 50 ml zeamă de carne de vită sucul de la o […]

Friptura de vitel sub crusta crocanta

Friptura de vitel cu sos de ciuperci

Friptura de vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, smantana, faina, unt, ulei, ceapa, usturoi. Ingrediente: 800 g carne de viţel 200 g ciuperci 230 ml vin alb sec 300 ml smântână 40 g făină 60 g unt 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 15 frunze […]

Muşchi de vitel in cuptor

Muschi de vitel cu coniac

Muschi de vitel cu coniac din: smantana, mustar, unt, muschi de vitel, masline, coniac. Ingrediente: 100 ml smântână 2 linguri muştar dulce 2 linguri unt 4 felii de muşchi de viţel 200 ml coniac 100 g măsline fără sâmburi sare si piper   Mod de preparare Muschi de vitel cu coniac: Se amestecă 100 ml smântână […]

Muschi de vitel cu sos de piper verde

Muschi de vitel cu sos de piper verde din: smantana, mustar, unt, muschi de vitel, masline, coniac, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2 linguri muştar dulce 2 linguri unt 4 felii de muşchi de viţel 200 ml coniac 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri piper verde sare   Mod de preparare: Se amestecă […]

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu bors din: piept de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei, suc de rosii, fasole, ardei, sare, piper.   Ingrediente: 800 g piept de viţel 1 ceapă 1 cartof 1 morcov 1 felie ţelină 1 ardei gras 400 ml suc de roşii 5 păstăi fasole verde 1 ardei iute leuştean pătrunjel 500 […]

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler din: carne de vitel, branza, iaurt, mustar, bulion, amidon, unt, castravete, patrunjel, ceapa, lamaie, zahar, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne de viţel de 125 g fiecare 4 felii de brânză Emmentaler 150 g iaurt 100 ml supă de legume 1 linguriţă muştar 2 linguriţe bulion 2 linguriţe amidon […]

Supa de vitel cu legume si verdeata

Supa de vitel cu legume si verdeata

Supa de vitel cu legume si verdeata din: carne de vitel, morcovi, ceapa, cartofi, conopida, patrunjel, sare, gris, cascaval. Ingrediente: 1 kg carne de viţel sau mânzat 2 morcovi 1 ceapă 4 cartofi 1 conopidă mică 1 rădăcină de pătrunjel sare 1 ceşcută cu gris caşcaval   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi […]

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton din: paine, carne de vitel, ton, oua, smantana, ceapa, sare, verdeata, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine mare 200 g carne de viţel 200 g ton 2 ouă 1 lingură cu smântână 2 cepe sare 3 linguri verdeaţă tocată 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: […]

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa, mate, slanina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g carne de vită sau viţel 1 lingură cu sare piper măcinat usturoi tocat 1 ceaşcă mică de apă caldă maţe de porc spălate şi curăţate 200 g slănină   Mod […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi din: rinichi, hribi, unt, smantana, sare, piper, ulei, rozmarin, lapte. Ingrediente: 1 kg rinichi 350 g hribi 1 lingură cu unt 2 linguri cu smântână sare piper 3 linguri cu ulei rozmarin 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Curăţaţi foarte bine rinichii de partea tare, […]

retete

Momite de vitel

Momite de vitel din: momite de vitel, malai, lamaie, untura, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg momiţe de viţel 2 linguri cu mălai cernut 1 lămâie 2 linguri cu untură proaspătă sau unt 1 cană cu smântână sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi momiţeie de grăsime, lăsaţi-le într-un castron adânc şi opăriţi-le cu […]

Pui cu sos de rosii si paste

Snitele in sos de legume

Snitele in sos de legume din: carne macra de vitel, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel, faina, sare, piper, untura, zahar. Ingrediente: 1 kg carne macră de viţel, mânzat sau de porc 1 ceapă 1 telină 1 pahar cu suc de roşii 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri cu faină sare piper măcinat 2 linguri […]

Antricoate cu otet balsamic

Antricoate cu otet balsamic

Antricoate cu otet balsamic din: vinegreta, dulceata, antricoate, sare, piper, branza, unt. Ingrediente: 2/3 cană vinegretă de oţet balsamic (1 parte oţet balsamic, 3 părţi ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat, un pic de zahăr brun) 1/4 cană dulceaţă sau gem dle smochine 4 antricoate de viţel, fără os 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper […]

Friptura de vitel impanata

Friptura de vitel impanata

Friptura de vitel impanata din: carne vitel, slanina, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne vitel (sau mânzat) 200 g slănină 1 ceapă 20 căţei usturoi 20 boabe piper 2 pahare vin 3 linguri ulei (untură) sare   Mod de preparare: Se aleg una sau doua bucati de carne macră de vitel sau mânzat. […]

Biftec cu sos aioli

Reteta de Biftec Tartar

Biftec Tartar din: carne macra de vitel sau manzat, oua, ceapa, piper, patrunjel, sare, castraveciori murati, sardele, sos tartar.   Ingrediente: 1/4 kg carne macră viţel sau mânzat 1-2 gălbenuşuri crude ceapă tăiată foarte fin piper măcinat pătrunjel tocat mărunt sare eventual: castraveciori muraţi tocaţi foarte mărunt, 2 sardele, sos tartar etc.   Mod de […]

Ciulama de conopida

Ciulama cu vitel

Ciulama cu vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, telina, faina, unt sauulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne viţel 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 lingură făină 1 lingură unt (sau ulei) sare   Mod de preparare: Carnea se curătă de pielite şi se taie în bucăti mai mici. Intr-o oală de […]

Muschi de vitel la tava

Muschi de vitel la tava

Muschi de vitel la tava din: muschi de vitel sau manzat, untura, sare. Ingrediente: cam 1,5 kg muşchi de viţel sau mânzat (o singură bucată) 2-3 linguri untură (ulei) sare   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţe şi se aranjează să formeze o singură bucată lunguiaţă, eventual se leagă cu aţă pentru a-i […]

Creier cu usturoi

Creier cu usturoi din: creier, otet, piper, faina, patrunjel, ulei, vin, usturoi, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de viţel) 1 lingură oţet piper măcinat 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde tocat 3-4 linguri ulei (unt) 1 pahar vin alb, sec 3-4 căpăţăni de usturoi sare   Mod de preparare: Creierul se spală, se curătă […]

Frigarui de miel

Frigarui de vitel

Frigarui de vitel din: carne de vitel, slanina, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel (muşchiul spatelui sau pulpă) 250 g slănină piper măcinat sare   Mod de preparare: Muşchiul de vitel se curătă de pieliţă şi se taie bucăţele subţiri (sub 1 cm) şi de formă aproximativ pătrată, cu latura de 3-4 cm. Separat, […]