Creier de vitel in sos de vin

Creier de vitel in sos de vin

Creier de vitel in sos de vin din: creier de vita, ulei sau unt, faina, vin, lamaie, usturoi, sare. Ingrediente: 1- 2 creieri de vită 1 lingură ulei sau unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 1 lămâie 8-10 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Creierul se spală, se curăta şi se […]

Friptura de vitel sub crusta crocanta

Vitel cu sos de verdeturi

Vitel cu sos de verdeturi din: carne de vitel, ulei, ceapa, salata verde, marar, tarhon, stevie, rosii, faina, otet, sare, piper. Ingrediente: 900 carne macră de miel sau viţel 3 linguri ulei 1 ceapă uscată mare 5-6 fire ceapă verde 6 frunze mari de salată verde 1 legatură mare de mărar 2 linguri tarhon tocat […]

Fasole cu ardei dulci

Fasole boabe cu carne de vita

Fasole boabe cu carne de vita din: carne de vita, fasole, ulei, ceapa, bulion, dafin, piper, sare. Poate iti place si: Friptura de vita cu fasole frecata Reteta zilei: Tocanita de vita cu fasole si ardei copt Ingrediente: 1/2 kg carne de vită (de preferat vitel sau mânzat) 2 câni fasole boabe 2 linguri ulei (untură) […]

Vitel cu sos alb

Vitel cu ciuperci si vin

Vitel cu ciuperci si vin din: carne vitel, ciuperci, ulei sau unt, faina, vin, ceapa, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel 1/2 kg ciuperci 1 lingură ulei (unt) 1 lingură făină 1 pahar vin alb 2 cepe 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi mai […]

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Chiftele prajite

Chiftele prajite din: carne, ceapa, paine, verdeata, oua, ulei, piper, sare, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec viţel şi porc, carne mai grasă) 2 cepe 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă crude 4-6 linguri ulei (unt sau untură) piper sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Carnea se toacă (eventual de […]

Perisoare cu smantana

Retete romanesti: Perisoare cu smantana

Perisoare cu smantana din: carne, paine, verdeata, oua, unt, piper, cartof, sare, smantana, faina. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de viţel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeaţă (mărar, pătrunjel) 4 ouă 1 lingură unt de casă (sau ulei, sau untură) piper 1 cartof sare 1 /2 l smântână 1 lingură făină   Mod de […]

Pulpa de vitel cu spanac

Pulpa de vita la tava

Pulpa de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, mirodenii, sare. Ingrediente: 1.5 kg carne de vitel (pulpă) 10 catei de usturoi 1 ceapă 20 boabe piper 1 pahar vin 4-5 linguri ulei (untură) mirodenii sare   Mod de preparare Pulpa de vita la tava: Carnea (macră – pulpă) se […]

Tuslama regala II

Tuslama de burta

Tuslama de burta din: burta de vita, picior de vitel, patrunjel, morcovi, pastarnac, telina, faina, ou, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 kg burtă vită 1 picior (partea de jos) de vitel 1 rădăcină pătrunjel 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 telină 1 lingurită făină 1 gălbenuş de ou 1 lingură ulei (sau untură) 1 lingură otet […]

Retete traditionale: Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper, sare, pesmet.   Ingrediente: 1 kg carne (amestec de vitel şi porc) 1-2 felii de pâine verdeată (mărar, pătrunjel) 4 ouă 4-6 linguri ulei (untură sau, cel mai bine, unt de casă) 1 cartof piper sare 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Carnea se […]

Budinca de carne cu varza murata

Budinca cu carne de vitel

Budinca cu carne de vitel din: carne de vitel, oua, pesmet, sare, unt. Ingrediente: 20 g carne de viţel 3 ouă o lingură jumă­tate de pesmet sare 50 g unt   Mod de preparare: Carnea se trece de două-trei ori prin maşina de tocat şi după aceea prin sită. Se amestecă, apoi, cu gălbenuşurile, timp […]

Ciorba de burta cu usturoi

Reteta traditionala: Ciorba de burta

Ciorba de burta din: burta de vita, picior de vita sau vitel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, dafin, piper, otet, oua, iaurt, patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 kg burtă de vită partea de jos a unui picior de vită sau viţel 2-3 cepe 2- 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac foi de dafin piper boabe 2 linguri […]

Budinca de creier

Budinca de creier de vitel

Budinca de creier de vitel din: creier, unt, franzela, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: un creier de viţel o franzelă 75 g unt 4 ouă 4 linguri parmezan ras 2 linguri unt şi 2 pesmet pentru uns şi tapetat sare piper   Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţe, se spală bine, se lasă […]

Ossobuco cu orez si parmezan

Ossobuco cu orez si parmezan din: unt, ulei, rasol de vitel, ceapa, rosii, vin, usturoi, pasta de tomate, lamaie, sofran, orez, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 125 gr unt 2 linguri ulei de măsline 4 bucăţi mari de rasol de viţel (ossobuco) 2 cepe tocate grosier 2 căţei de usturoi 300 ml vin alb 5 roşii […]

Risotto cu carne de vitel

Reteta zilei: Risotto cu carne de vitel

Risotto cu carne de vitel din: ulei de masline, ceapa, praz, faina, vitel, vin alb, sare, piper, risotto, supa de pui, sofran, parmezan, coaja de lamaie, patrunjel, usturoi.   Ingrediente:  50g unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 fir praz, tocat 3 linguri faina 4 bucati carne de vițel 600ml vin alb […]

Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de vitel cu ciuperci

Tocanita de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, untura, pasta de rosii, vin, piper, sare, maghiran, ciuperci, faina, smantana. Ingrediente: 700 g carne de viţel 2 cepe roşii 2 linguri untu­ră 2 linguri pastă de roşii 3 linguri vin roşu 2 lin­guri piper 2 linguri maghiran 300 g ciuperci 1 lin­gură făină 200 […]

Salata cu creier de vitel

Salata cu creier de vitel din: creier, ulei, lamaie, piper, salata, masline, ceapa. Ingrediente: 1 creier de viţel 100 ml ulei sau unt suc de lămâie (sau oţet) piper 1 felie de franzelă salată verde măsline ceapă     Mod de preparare: Se spală creierul, se curăţă de pieliţă şi se fierbe în apa cu […]

Tocanita cu costita de vitel

Tocanita cu costita de vitel

Tocanita cu costita de vitel din: costita, slanina, untura, ceapa, smantana, faina, boia, rosii, ardei, sare, piper. Ingrediente: 250 g costiţă de porc 250 g antricot 250 g costiţă de viţel 150 g slănină afumată 2 linguri de untură 2 cepe roşii 1 lingură de făină 100 ml smântână 1 linguriţă boia 100 g roşii […]

Frigarui cu rinichi

Orez cu sote de rinichi

Orez cu sote de rinichi din: rinichi de vitel, orez, unt, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, zeama de carne, vin. Ingrediente: 2-3 rinichi de viţel 300 g orez 100 g unt sare piper pătrunjel verde tocat 2 linguri sos de roşii 2 linguri vin zeamă de carne   Mod de preparare: Orez cu sote de […]

Aspic de curcan

Curca fiarta in aspic

Curca fiarta in aspic din: curca, carne de vita, picioare de vitel, slanina, sunca, morcov, patrunjel, ceapa, vin, sare, piper, zeama de carne. Ingrediente: o curcă 150 g carne de vacă 2 picioare de viţel 200 g slănină 150 g şuncă un morcov pătrunjel verde 2 cepe un pahar vin alb sare piper 3-4 pahare […]

Reteta zilei: Friptura de vitel la cuptor

Friptura de vitel la cuptor din: unt, ulei, ceapa verde, telina pesmt, patrunjel, carne de vitel, sare, piper.   Ingrediente:  25g unt 1 lingura ulei 1 fir ceapa verde 1 telina, tocata 50g pesmet 50g pătrunjel 900g carne de vitel sare si piper negru   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. […]

Reteta zilei: Vitel in sos de smantana

Vitel in sos de smantana din: faina, vitel, ulei de masline, ceapa, ciuperci, sherry, smantana, tarhon, sare, piper.   Ingrediente:  1 lingura faina 4 fileuri carne de vitel 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 150gr ciuperci, maruntite 2 linguri sherry 200ml smantana 2 linguri tarhon tocat sare si piper     Mod de […]

Chiftea delicioasa

Reteta zilei: Chiftea invelita in bacon

Chiftea invelita in bacon din: unt, ceapa, usturoi, telina vita vitel, porc, oua, pesmet, patrynjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos worcestershire, sos chili, bacon.   Ingrediente:  2 linguri unt 1/2 ceasca ceapa tocata 2 catei de usturoi, zdrobit 50g telina tocata 450g carne de vita tocata 225g carne tocata de vitel 225g carne tocata de […]

Gulas din muschi de bou

Gulas cu carne de vitel

Gulas cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, boia, morcov, patrunjel, gulioara, sare, cartofi, chimen, piper. Ingrediente: 300 g carne de viţel o lingură untură o ceapă mare boia un morcov o rădăcină de pătrunjel o gulioară piper boabe chimen foi de dafin sare 1/2 kg cartofi   Mod de preparare: Intr-o […]

Papricaş de crap

Papricas cu carne de vitel

Papricas cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, smantana, faina, oua, boia, sare. Ingrediente: 1 kg carne de viţel trei cepe 3 linguri unsoare de porc smântână 400 g faină 2 ouă boia de ardei sare   Mod de preparare: Se înăbuşă ceapa în două linguri untură şi puţină apă, se adaugă […]

Carne de porc la borcan

Carne de vitel umpluta

Carne de vitel umpluta din: carne de vitel, parizer, carnati afumati, chifle, oua, patrunjel, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5-600 g carne de viţel 250 g parizer 100 g cârnaţi afumaţi 2 chifle 2 ouă pătrunjel 1 ceapă verde ulei sare piper   Mod de preparare: Se ia bucata de carne şi se face o […]

Ficat cu bacon si coniac

Ficat de vitel cu sos de piper

Ficat de vitel cu sos de piper din: ficat de vitel, unt, miere, piper, otet, sare, paste, patrunjel. Ingrediente: 4 felii ficat de viţel 50 g unt 2 linguri miere o lingură piper verde 3 linguri oţet balsamic sare piper 300 g paste 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Intr-o tigaie, se pun 30 […]

Ciulama de pui

Ciulama de vitel cu legume

Ciulama de vitel cu legume din: carne de vitel, unt, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamai, faina, vin, sare, piper. Ingrediente: un kg cuburi de carne de viţel 100 g unt 2-3 morcovi o ceapă mare o conservă mică ciuperci tăiate un pahar mic smântână sucul unei lămâi un gălbenuş 2 linguri făină 250 ml vin […]

Salată de boeuf

Salata de boeuf cu vitel

Salata de boeuf cu vitel din: carne de vitel, cartofi, castraveti, morcovi, gogosari, maioneza, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de viţel (sau un piept de pui mai mare) 12 cartofi potriviţi castraveţi şi gogoşari în oţet 3 morcovi sare piper maioneză   Mod de preparare Salata de boeuf cu vitel: Legumele şt carnea […]

Tocana de vitel cu mazare

Tocana de vitel cu mazare

Tocana de vitel cu mazare din: mazare, pulpa de vitel, ceapa, morcov, bulion, faina, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g mazăre curăţată 400 g pulpă de viţel o ceapă uscată un morcov 2 linguri bulion o lingură făină verdeaţă 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: In ulei se pun ceapa şi […]

Limba cu masline si patrunjel

Limba de vitel cu lamaie si masline

Limba de vitel cu lamaie si masline din: limba de vitel, masline, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, ardei, rosii, faina, sare, piper, marar, patrunjel.   Ingrediente: 1 limbă de viţel 200 g măsline 1 lămâie 100 ml ulei 3-4 cepe 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei gras 2-3 roşii 2 linguri făină sare piper 1 […]

Varza ungureasca

Varza ungureasca

Varza ungureasca din: varza, carne de vitel, ceafa de porc, piept de porc afumat, carnati, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, cimbru, dafin, untura, suc de rosii, sare, piper, marar, patrunjel.   Ingrediente: 1 kg varză dulce 500 g carne de viţel 500 g ceafă de porc 300 g piept de porc afumat 3 cârnaţi de casă […]

Mini-rulouri cu salată de pui

Rulouri de vita umplute in sos de bere

Rulouri de vita umplute in sos de bere din: carne tocata de vitel, muschiulet de vita, usturoi, ceapa, patrunjel, salvie, bere, sos Wrocestershire, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel 400 g muşchiuleţ de vită 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1/2 legătură de pătrunjel 1 fir de salvie 375 ml […]