Pilaf cu vitel

Pilaf cu vitel din: carne de vitel, orez, unt, sare.   Ingrediente: 150 g carne de vitel fiarta 50 g orez 15 g unt sare   Mod de preparare: Se fierbe carnea de viţel panâ se frăgezeşte. Se taie bucâţi. Orezul curăţat şi spălat se fierbe în zeama în care a fiert carnea, apoi se […]

Rulada de carne cu conopida

Rulada de carne cu conopida

Rulada de carne cu conopida din: carne de vita sau vitel, franzela, ou, ulei, unt, conopida. Ingrediente: 200 g carne de vita sau viţel 1 felie franzelă 1/2 ou 1 lin­gurâ ulei 10 g unt 150 g conopidă   Mod de preparare: Se dâ carnea prin maşină de două ori, împreună cu franzela înmuiată în […]

Pulpa de vitel la tava cu legume

Friptura de vitel cu garnitura de orez

Friptura de vitel cu garnitura de orez din: carne de vitel, ulei. Ingrediente: 150 g carne de viţel o lingură ulei         Mod de preparare: Se taie carnea felii, se bate uşor pe ambele părţi cu un ciocan de lemn, se sărează şi se înăbuşă în uleiul amestecat cu puţină apă caldă, […]

Papricaş de crap

Papricas de vitel cu macaroane

Papricas de vitel cu macaroane din: carne de vitel, ulei, ceapa, bulion, macaroane. Ingrediente: 150 g carne de viţel 1 lingurâ ulei 1/2 ceapă fiartă 100 ml bulion de carne 70 g macaroane     Mod de preparare: Carnea de viţel se spală, se taie în bucăţi mici şi se căleşte în uleiul cald, la […]

Snitele de vitel

Snitel de vitel cu salata verde

Snitel de vitel cu salata verde din: carne de vitel, ulei, faina, bulion de carne.   Ingrediente: 150 g carne de viţel 1 lingură ulei 1/2 linguriţă făină 100 ml bulion de carne       Mod de preparare Snitel de vitel cu salata verde: Se bat feliile de carne uşor, cu un ciocan de […]

Rulade cu ananas si piure de cartofi

Rulada de vitel cu cascaval

Rulada de vitel cu cascaval din: cascaval, sunca, nucsoara, salvie, unt, carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, vin. Ingrediente: 20 g caşcaval 40 g şuncă de porc sare piper nucşoară salvie 20 g unt 80 g toast alb 400 g cotlet de viţel 300 g pulpă de viţel 20 g ceapă albă 1 ou […]

Vitel_inabusit_cu_sos

Vitel inabusit cu sos

Vitel inabusit cu sos din: carne de vitel, sare, piper, usturoi, patrunjel, ulei, ceapa, rosie, ardei, chimion, boia. Ingrediente: 750 g carne de viţel tăiată cuburi sare piper 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 roşie fără pieliţă tăiată cubuleţe […]

Rinichi de vitel cu sos

Rinichi de vitel cu sos din: rinichi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei, ceapa, patrunjel, faina, vin, ardei, boia. Ingrediente: 750 g rinichi de viţel zeama de la 0 lămâie sare de mare piper 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de ceapă tocată 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt 2 linguri de făină 2 […]

Vitel_inabusit_cu_porumb

Vitel inabusit cu porumb

Vitel inabusit cu porumb din: carne de vitel, sare, piper, usturoi, patrunjel, ulei, ceapa, rosii, ardei, porumb, chimion, boia. Ingrediente: 750 g carne de viţel tăiată cuburi sare piper 3 căţei de usturoi tocat mărunt 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 roşie decojită tăiată cubuleţe 1 […]

Snitele din varza creata

Snitele de vitel cu lamaie

Snitele de vitel cu lamaie din: snitele de vitel, sare, piper, lamaie, faina, oua, pesmet, ulei de unt, smantana, sos de soia. Ingrediente: 4 şniţele de viţel sare ptper 1 lămâie mare netratată 100 g făină 2 ouă 100 g pesmet 30 g ulei de unt 125 ml smântână dulce 3 linguri de sos de […]

Snitele vieneze din carne de vitel

Snitele vieneze din carne de vitel

Snitele vieneze din carne de vitel din: snitele de vitel, sare, piper, faina, oua, lapte, pesmet, ulei, lamaie, fileuri de sardele, capere. Ingrediente: 8 şniţele de viţel (a 100 g) sare piper 100 g făină 3 ouă 1 lingură de lapte 100 g pesmet 70 ml ulei 1 lămâie netratată 8 fileuri de sardele (ansoa) […]

Saltimbocca alla romana

Retete internationale: Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana din: snitele de vitel, sare, piper, sunca cruda, salvie, ulei, zeama de carne, vin, lamaie, smantana. Ingrediente: 8 şniţele mici de viţel sare piper 8 felii mici de şuncă crudă 8 frunze proaspete de salvie 2 linguri de ulei 100 ml zeamă de carne 100 ml vin alb 1 lingură de zeamă […]

Vitel in stil parizian

Vitel in stil parizian

Vitel in stil parizian din: snitele de vitel, piper, sare, sos Worcester, oua, faina, ulei de unt, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 8 şniţele mici de viţel 10 boabe negre de piper sare 2 linguri de sos Worcester 2 ouă 6 linguri de făină 4 linguri de ulei de unt 1 lămâie 2 fire de pătrunjel   […]

Muschiulet de vitel cu ciuperci

Muschiulet de vitel cu ciuperci din: muschiulet de vitel, ciuperci, smantana, ulei, sare, piper, piure de cartofi. Ingrediente: 800 g muschiuleţ de viţel 500 g ciuperci 200 ml smântână de gătit ulei sare piper Pentru servit: piure de cartofi   Mod de preparare: Carnea de viţel se unge cu două linguri de ulei, se pune […]

Frigarui cu dip de verdeturi

Frigarui cu dip de verdeturi

Frigarui cu dip de verdeturi din: carne tocata de vitel si de porc, ceapa, usturoi, ardei, castraveti in otet, patrunjel, sare, piper, piper Cayenne, hasmatuchi, arpagic verde, iaurt, smantana. Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu 2 castraveţi în oţet […]

Snitele de vitel papricate

Snitele de vitel in stil italian

Snitele de vitel in stil italian din: ulei, vin Marsala, snitele de vitelm supa de legume, piper, sare, ceapa verde, amidon. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 125 ml vin Marsala 4 şniţele de viţel 375 ml supă de legume piper sare 100 g ceapă verde 3 linguriţe de amidon   Mod de preparare: […]

Rulada de vitel cu ardei

Rulada de vitel cu ardei

Rulada de vitel cu ardei din: snitele de vitel, piper, sare, caise uscate, costita, ulei, ceapa, ardei, supa de legume, marar, miere. Ingrediente: 4 şniţele de viţel piper sare 8 caise uscate 4 felii de costiţă 3 linguri de ulei 1 ceapă roşie câte 1 ardei roşu, verde şi galben 200 ml supă de legume […]

Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci

Piept de vitel umplut cu costita si ciuperci din: piept de vitel, sare, piper, chifla, usturoi, ceapa, ciuperci, costita, unt, carne tocata, patrunjel, ulei de unt, zeama de carne, vin, smantana.   Ingrediente: 1 piept de viţel dezosat (circa 1 kg) sare piper 1 chiflă mai veche 1 ceapă 1 căţel de usturoi 200 g […]

vitel in sos de smantana

Vitel in sos de smantana

Vitel in sos de smantana din: snitele de vitel, ceapa, ulei de unt, faina, coniac, fond de vitel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 şniţele de viţel 1 ceapă 2 linguri de ulei de unt 1 lingură de făină 4 linguri de coniac 250 ml fond de viţel 150 ml smântână dulce sare piper un ciorchine […]

Snitele vieneze

Snitele vieneze

Snitele vieneze din: snitel de vitel, sare, piper, faina, oua, lapte, pesmet, ulei, lamaie, sardele, capere. Ingrediente: 1 şniţele de viţel (a 100 g) sare piper 100 g făină 3 ouă 1 lingură de lapte 100 g pesmet 70 ml ulei 1 lămâie netratată fileuri de sardele (anşoa) 16 capere   Mod de preparare: Se […]

Rasol cu sos de hrean si sfecla

Rasol cu sos de hrean si sfecla

Rasol cu sos de hrean si sfecla din: carne de vitel, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, ceapa, sare, piper, hrean, sfecla, otet, smantana, zahar sau miere. Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel l ardei gras roşu 2 cepe de dimensiune medie sare 1 lingură boabe de […]

Pastitio

Pastitio din: macaroane, ceapa, usturoi, morcov, rosii la conserva, carne de vitel, sare, piper, vin, oregano, unt, faina, lapte, nucsoara, dafin, parmezan. Ingrediente: 300 g macaroane 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 800 g roşii la conservă Pentru sosul de carne: 500 g carne de viţel, tocată sare piper 100 ml vin alb […]

Supa gustoasa de vitel

Supa gustoasa de vitel

Supa gustoasa de vitel din: carne de vitel, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei, sare, piper, taitei. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 3 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 ardei sare piper pătrunjel verde tăiţei de casă   Mod de preparare: Speli bine carnea, o porţionezi şi o pui la fiert în […]

Rulada de vitel cu salvie

Rulada de vitel cu salvie

Rulada de vitel cu salvie din: carne slaba de vitel, slaninuta, salvie, piper, unt, supa de vitel. Ingrediente: 1 kg carne slabă de viţel 200 g felii de slăninuţă 10 frunze de salvie sare piper negru măcinat 3 linguri unt 250 ml supă de viţel frunze de salvie pentru ornat   Mod de preparare: Speli […]

Rulouri de vitel cu legume

Rulouri de vitel cu legume

Rulouri de vitel cu legume din: muschi de vitel, ciuperci, fenicul, morcov, ardei, patrunjel, sare, piper, ulei, vin, condimente. Ingrediente: 1/2 kg muşchi de viţel 4 ciuperci 1 bulb de fenicul 1 morcov 2 ardei capia 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguri ulei 1 cană vin condimente pentru vită   Mod de preparare: Cureţi […]

Vitel cu sos alb

Vitel cu sos alb si ciuperci

Vitel cu sos alb si ciuperci din: carne de vitel, morcov, praz, ceapa, usturoi, telina, lamaie, ciuperci, vin, oua, smantana, faina, unt, dafin. Ingrediente:  1 kg carne viţel 1 morcov 2 tije de praz 1 ceapă • 1 căţel de usturoi 1 tijă de ţelină 1 lămâie 400 g ciuperci albe 4 linguri vin alb […]

Pipote cu smantana

Tocanita de vitel cu mazare sote si sos de ciuperci

Tocanita de vitel cu mazare sote si sos de ciuperci din: carne de vitel, praz, ceapa, arpagic, ardei, sare, piper, ulei, boia, patrunjel, mazare, marar, ciuperci, branza topita, smantana, cascaval, concentrat de legume. Ingrediente: Pentru tocăniţa: 1 kg carne de viţel 1 praz mare, întreg 2 cepe mari 10 bucăţi arpagic 1 ardei gras roşu […]

Vita_cu_ghimbir

Vita cu ghimbir

Vita cu ghimbir din: unt, faina, lapte, muschi de vitel, ghimbir, ulei, ciuperci, salata, sare, piper. Ingrediente: 150 g unt 200 g făină 250 ml lapte piper sare 500 g muşchi de vitel 2 linguriţe pudră de ghimbir ulei pentru prăjit ciuperci sotate salată de castraveţi cu roşii   Mod de preparare: Topeşti untul într-o […]

Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole din: carne cu os, apa, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole pastai, cartofi, rosii, marar, patrunjel, leustean, ardei, sare. Ingrediente: 1 kg carne cu os 4 I apă 1 I borş 2 cepe 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole păstăi 3 cartofi 2 roşii proaspete […]

Homemade stroganoff

Hamburger de vitel

Hamburger de vitel din: carne de vitel, ceapa, oua, lapte, mustar, sos de hrean, sare, piper, pesmet, ketchup. Ingrediente: 500 g carne de viţel tocată 2 cepe 2 albuşuri de ou 2 linguri cu lapte 1 lingurita cu muştar Dijon 1 linguriţă cu sos de hrean 1/4 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper 1 ceaşcă […]

Vitel cu fasole verde si sos

Vitel cu fasole verde

Vitel cu fasole verde din: carne de vitel, untdelemn, fasole, ceapa, faina, suc de rosii, patrunjel, marar, boia, sare. Ingrediente: 400 g carne macră de viţel 4 linguri untdelemn 1 kg fasole verde sau fasole galbenă lată 1 ceapă mijlocie 20 g făină 250 ml suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate câte 1 […]

Bors_de_vitel_cu_ardei_copt

Bors de vitel cu ardei copt

Bors de vitel cu ardei copt din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina, ardei, rosii, orez, cartofi, bors, sare, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de viţel 1 rasol de viţel 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 3 ardei 400 g roşii 1 lingură orez 2 cartofi 1 l borş sare 1 legătură verdeaţă     […]