Cotlet gratinat

Cotlet gratinat

Cotlet gratinat din: cotlet de vitel, ciuperci, smantana, macaroane, limba, sunca, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg cotlet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri smântână 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g caşcaval 1 lingură făină 150 g unt 1/4 l supă 1 pahar de lapte […]

Rulada de vitel cu spanac si stafide

Rulade de vitel umplute si pilaf de stafide

Rulade de vitel umplute si pilaf de stafide din: carne de vitel, carnati polonezi, sare, piper, piept afumat, scrumbii, oua, lamaie, rosii, usturoi, unt, stafide, vin rosu, faina, orez. Ingrediente: 1,5 kg capac de viţel 300 g cârnaţi polonezi sare piper 200 g piept afumat 5 fileuri de scrumbii sărate 2 ouă 16 felii subţiri […]

Supa de vitel cu patrunjel

Supa de vitel cu patrunjel

Supa de vitel cu patrunjel din: oase de vitel, macaroane, ceapa, telina, smantana, unt, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 2,5 kg oase de viţel 4 l apă sare 150 g macaroane 2 cepe albe 1 ţelină potrivita 1/2 pahar smântână 80 g unt 1 lingură făină pătrunjel verde   Mod de preparare: Puneţi la fiert oasele […]

Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

Spinare de vitel cu carne si ciuperci

Spinare de vitel cu carne si ciuperci din: spinare de vitel, carne de porc, ciuperci. Ingrediente: spinare de viţel de circa 3 kg 1 kg carne de porc 500 g ciuperci albe   Mod de preparare: Spinarea de viţel se pune în tavă la cuptor cu foc potrivit. Când s-a rumenit frumos pe toate feţele, […]

Bors de vitel cu smantana

Bors de vitel cu smantana

Bors de vitel cu smantana din: carne de vitel, ceapa, patrunjel, leustean, rosii, napi, bors, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 200 g roşii 150 g napi 3l apa 1/2 l borş sate piper 2 linguri smântână   Mod de preparare: Bors […]

Cotlete de vitel cu andive

Cotlete de vitel cu andive

Cotlete de vitel cu andive din: cotlet de vitel, andive, morcovi, cartofi, ulei, faina, oua, sunca, limba, lapte. Ingrediente: 1,5 kg cotlete de viţel 400 g andive 300 g morcovi 300 g cartofi 150 g unt ulei pentru prăjit cartofii 50 g făină 2 ouă 50 g şuncă 50 g limbă afumată 2 linguri sos […]

Piept de vitel umplut cu migdale

Piept de vitel umplut cu ciuperci

Piept de vitel umplut cu ciuperci din: piept de vitel, ciuperci, unt, conopida, cartofi, oua, pesmet, zarzavat, ceapa, faina, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg piept de viţel 300 g ciuperci 150 g unt 500 g conopidă 300 g cartofi 2 ouă pesmet 100 g zarzavat 2 cepe 1 1/2 lingură de făină 1/2 pahar vin […]

Piept de vitel cu prune

Piept de vitel cu prune din: piept de vitel, prune, cuisoare, unt, sare, pesmet, oua, zahar, ficat, cartofi, morcovi, faina, supa. Ingrediente: 1,5 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 g ficat 350 g cartofi 350 g morcovi 1/2 […]

Fricandou in aspic

Fricandou in aspic din: carne de vitel, morcov, cartfoi, telina, mar, rosie, mazare, ceapa, ulei, mustar, lamaie, oua, icre, gelatina, vin, sare, ansoa.   Ingrediente: 1,5 kg fricandou de viţel (capac, nucă, pulpă) 1 morcov 2 cartofi 1 ţelină 1 măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 ml ulei 1/2 […]

Cotlete de vitel la cuptor

Cotlete de vitel la cuptor

Cotlete de vitel la cuptor din: cotlet de vitel, carne de porc, cartofi, mazare, morcovi, oua, faina, unt, sare, piper, cimbru, nucsoara, zarzavat, ceapa, marar, franzela, smantana, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină […]

Tocana de vitel cu orez si ciuperci

Tocana de vitel cu orez si ciuperci

Tocana de vitel cu orez si ciuperci din: piept sau spata de vitel, faina, sare, piper, lamaie, unt, orez, ceapa, ciuperci, galbenus, smantana, marar. Ingrediente: 1,5 kg piept sau spată de viţel 1/2 lingură făină sare piper 1/2 lămâie zemoasă 150 g unt 200 g orez 1 ceapă mare 250 g ciuperci 2 gălbenuşuri cu […]

Cotlete cu sunca si ciuperci

Cotlete cu sunca si ciuperci

Cotlete cu sunca si ciuperci din: cotlet de vitel, unt, conopida, lapte, faina, limba, ciuperci, cascaval, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de viţel 150 g unt 1 conopidă 1 pahar lapte 1 lingură făină 150 g limbă fiartă 15 ciuperci (pălării) 2 linguri sos brun 50 g caşcaval 1/2 pahar vin roşu […]

Rasol in sos cu rozmarin

Piept de vitel cu ficat si nuci

Piept de vitel cu ficat si nuci din: piept de vitel, nuci, ficat de vitel, franzela, unt, ciuperci, orez, sare, zahar, mazare, cosulete din foitaj, marar, oua, vin rosu, stafide.   Ingrediente 1 piept de viţel de 1,5 kg 100 g de nuci măcinate 300 g ficat de viţel 1 felie de franzelă 150 g […]

Loboda cu carne de vitel

Loboda cu carne de vitel

Loboda cu carne de vitel din: carne de vitel, loboda, ulei, rosii, ceapa, sare, piper, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 700 g carne de viţel 1,5 kg lobodă 120 ml ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămâie 1 lingură făină   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi şi înăbuşiţi-le în […]

Bors moldovenesc de vitel

Bors moldovenesc de vitel din: carne de vitel, patrunjel, morcov, ceapa, varza, sfecla, cartofi, marar, patrunjel, ardei, rosii, smantana, sare, bors.   Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1/4 varză dulce mai mică 1 bucată de sfeclă roşie 350 g cartofi mărar şi pătrunjel verde 2 ardei […]

Chiftele

Chiftele marinate cu carne de vitel

Chiftele marinate cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, oua, zahar, sare, piper, franzela, faina, ulei, foi de dafin, pasta de rosii, smantana, patrunjel, zarzavat. Ingrediente: 700 g carne de viţel 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă zahăr sare piper 2 felii de franzelă 120 g făină 150 ml ulei 3-4 foi de […]

Piept de vitel la cuptor

Piept de vitel la cuptor din: piept de vitel, ciuperci, varza, costita, cartofi, faina, oua, sare, piper, marar, unt, ulei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg piept de viţel 400 g bureţi 1 1/2 kg varză dulce 600 g costiţă afumată, 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper mărar verde 100 g unt 100 […]

Vitel cu sote si ciuperci

Vitel cu sote si ciuperci din: carne de vitel, gulioare, cartofi, mazare, unt, ficat, patrunjel, oua, sare, piper, vin rosu, ciuperci, zarzavat, ceapa, faina. Ingrediente: 1 nucă rotundă de viţel de 1,2 kg 10 gulioare 400 g cartofi noi 300 g mazăre 150 g unt 150 g ficat pătrunjel verde 2 ouă sare piper 1 […]

Ficat prajit cu ceapa cu garnitura de legume

Ficat de vitel a la Venetia

Ficat de vitel a la Venetia din: ficat de vitel, ulei de masline, ceapa, salvie, sare, piper, otet, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de viţel o ceaşcă de ulei de măsline 3 cepe 3-4 frunze de salvie uscate sare piper 1 lingură oţet din vin alb pătrunjel verde   Mod de preparare: înfierbântaţi jumătate din […]

Antricoate cu otet balsamic

Antricoate la gratar

Antricoate la gratar din: antricoate de vitel, dovlecei, spanac, cartofi, unt, sare, peper, nucsoara, oua, faina, ansoa, midii, lapte, usturoi, ulei. Ingrediente: 1,5 kg antricoate de viţel 500 g dovlecei în floare 1,5 kg spanac 400 g cartofi 100 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1 lingură făină 2 fileuri de anşoa 10 midii […]

Cotlete de vitel florentine

Cotlete de vitel florentine

Cotlete de vitel florentine din: cotlet de vitel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 700 g cotlet din carne de viţel ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Pentru această delicioasă friptură florentină, este indicat să folosiţi numai carne de viţel (cotletul să aibă şi file şi muşchi). Fiecare cotlet să aibă […]

Creier de vitel cu usturoi

Creier de vitel cu usturoi din: creier de vitel, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, otet, ulei de masline, boia, sare. Ingrediente: 600 g creier de viţel 2 cepe 1 căţel mare de usturoi pătrunjel cimbru 1 lingură cu oţet ulei de măsline boia de ardei iute sare   Mod de preparare: Puneţi la foc domol un […]

Escalop cu carne de vitel si ulei de masline

Escalop cu carne de vitel si ulei de masline din: carne de vitel, lamaie, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 400-500 g carne macră de viţel tăiată în felii 2 lămâi zemoase ulei de măsline sare piper     Mod de preparare Escalop cu carne de vitel si ulei de masline: într-un castron, combinaţi […]

Drob de vitel cu ulei de masline

Drob de vitel cu ulei de masline

Drob de vitel cu ulei de masline din: maruntaie de vitel, rosii, slanina, telina, ceapa, morcov, vin alb, foi de dafin, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg măruntaie de viţel 500 g roşii cojite 200 g slănină neafumată 1 ţelină mică 1 ceapă 1 morcov 1 pahar vin alb 2-3 foi […]

File de viţel cu dovlecel şi trufe

File de vitel cu piper

File de vitel cu piper din: muschi file de vitel, piper verde, usturoi, mustar, smantana, ulei de masline, sare. Ingrediente: 4-5 felii de muşchi file groase de 2-2,5 cm 2 linguri piper verde (boabe) 2 căţei mari de usturoi 4 linguri muştar dulce 4-5 linguri smântână 1 pahar cu ulei de măsline sare   Mod […]

Fricandou cu dovlecei

Fricandou cu dovlecei

Fricandou cu dovlecei din: carne de vitel, foitaj, midii, raci, faina, unt, smantana, sare, piper, supa, cartofi, ceapa, dovlecei, zarzavat, vin, marar.   Ingrediente 1,5 kg fricandou de viţel (capac, nucă, pulpă) 12 coşuleţe coapte din foitaj 20 de midii 30 g unt de raci (carne de raci, tocată, prăjită cu apă şi unt) 1/2 […]

Fricandou cu ficat

Fricandou cu ficat din: carne de vitel, ficat de vitel sau pasare, oua, ceapa, zarzavat, vin, sparanghel, macaroane, sunca, limba, cascaval, mazare, sare, piper, unt. Ingrediente: 1,5 kg fricandou de viţel mai plin (capac, nucă, pulpă) ficat de viţel sau pasăre 3 ouă 2 cepe mijlocii 100 g zarzavat 1 pahăr vin roşu 300 g […]

Spata de vitel cu ciuperci si spanac

Spata cu ciuperci

Spata cu ciuperci din: spata de vitel, ficat de vitel sau de porc, franzela, oua, sare, piper, ciuperci, telina, cascaval, unt, patrunjel, faina, zarzavat, ceapa, pesmet. Ingrediente 1,5 kg spată de viţel 250 g ficat de viţel sau de porc 1 felie de franzelă 3 ouă sare piper 400 g ciuperci 6 bucăţi de ţelină […]

Ciorba greceasca de vitel

Ciorba greceasca de vitel din: carne de vitel, ceapa, zarzavat, smantana, galbenusuri, orez, sare, zeama de lamaie, patrunjel, faina. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 cepe mijlocii 300 g zarzavat (morcovi, ţelină, pătrunjel rădăcină) 150 g smântână 2 gălbenuşuri 50 g orez sare zeamă de lămâie 1 legătură de pătrunjel 1/2 lingură făină   […]

Friptura de vitel cu cartofi

Friptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi. Ingrediente: 1,5 kg carne de viţel 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: Friptura de vitel cu cartofi: Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o […]

Escalop de vitel a la zingara

Escalop de vitel a la zingara

Escalop de vitel a la zingara din: pulpa de vitel, sunca de Praga, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper, vin, sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 200 g şuncă de Praga 300 g ciuperci 50 g unt 300 g sos brun spaniol piper 1/2 pahar de vin roşu sare Mod de preparare: Pulpa de […]

Ficat de vitel cu ciuperci

Ficat de vitel cu ciuperci

Ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, vin, coniac, pesmet, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de ficat de viţel de circa 125 g fiecare 300 g ciuperci albe 4 cepe mijlocii 150 ml vin alb sec 100 ml coniac 75 g unt pesmet pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]