Vrabioara de vita umpluta

Printeaza

Vrabioara de vita umpluta din: vrabioara, ciuperci, praz, gelatina, piper, sare, patrunjel, busuioc, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g vrabioară
  • 200 g ciuperci
  • 100 g praz
  • 1 lin­gură praf de gelatină
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • sare
  • 1 lingură pătrunjel verde, tocat mărunt
  • 1 lin­guriţă busuioc
  • 300 ml ulei

 

Mod de preparare Vrabioara de vita umpluta:

Vrăbioara se curăţă de pieliţă, apoi se unge bine cu ulei şi se păstrează în frigider timp de 2 zile, la marinat.

Prazul se taie fâşii, se prăjeşte în puţin ulei, se adaugă ciupercile tăiate sferturi, se condimentează după gust cu sare şi piper, iar la urmă se presară cu pătrunjel verde.

După ce a fiert înăbuşit 10 minute, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă preparatul să se răcească.

Vrăbioara se scoate din marinată, se scurge de zeamă, apoi se taie felii de un centimetru grosime.

Acestea se vor aşeza pe o folie de aluminiu, astfel încât marginile să se petreacă, iar pe mijlocul foii, în lungime, se pune compoziţia de ciuperci grămadă. Se presară cu praful de gelatină, sare, piper şi busuioc.

Se rulează cu ajutorul foliei, capetele se strâng bine, se aşază într-o tavă şi se dă la cuptor timp de 25 de minute.

Când este gata, rulada se scurge şi se serveşte tăiată felii subţiri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.