Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi

Printeaza

Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 kg dovlecei
  • 1 kg ardei grasi taiati marunt
  • 500 gr ceapa taiata marunt
  • 2 morcovi rasi
  • 2 kg rosii
  • 1 l ulei
  • sare
  • frunze de telina
  • dafin
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Curata dovleceii de coaja, apoi taie-i in bucatele mici. Adauga sare peste ei si lasa-i intr-o cratita cu capac, pentru o ora.

Opareste rosiile, scoate coaja si apoi taie rosiile bucatele.

Pune ulei intr-o tigaie si soteaza ceapa si ardeii grasi, apoi adauga morcovii.

Adauga dovleceii si rosiile, apoi telina si patrunjelul.

Lasa compozitia la fiert cam 20 de minute. La aceasta reteta se poate adauga si putin dafin.

Toarna zacusca in borcane, sigileaza-le si lasa-le la fiert 20 de minute in bain-marie.

Acopera vasul cu carpe curate si lasa borcanele sa se raceasca treptat, pana a doua zi.

 

Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi

Zacusca_de_dovlecei_cu_ardei_gras_si_morcovi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.