Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi
PrinteazaZacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel.
Ingrediente:
- 4 kg dovlecei
- 1 kg ardei grasi taiati marunt
- 500 gr ceapa taiata marunt
- 2 morcovi rasi
- 2 kg rosii
- 1 l ulei
- sare
- frunze de telina
- dafin
- patrunjel
Mod de preparare:
Curata dovleceii de coaja, apoi taie-i in bucatele mici. Adauga sare peste ei si lasa-i intr-o cratita cu capac, pentru o ora.
Opareste rosiile, scoate coaja si apoi taie rosiile bucatele.
Pune ulei intr-o tigaie si soteaza ceapa si ardeii grasi, apoi adauga morcovii.
Adauga dovleceii si rosiile, apoi telina si patrunjelul.
Lasa compozitia la fiert cam 20 de minute. La aceasta reteta se poate adauga si putin dafin.
Toarna zacusca in borcane, sigileaza-le si lasa-le la fiert 20 de minute in bain-marie.
Acopera vasul cu carpe curate si lasa borcanele sa se raceasca treptat, pana a doua zi.
Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi
Pofta buna!