Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant Mod de preparare: […]
Zacusca de fasole si ardei copti
PrinteazaZacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare.
- 1 kg fasole cu bob mare
- 3 kg ardei capia rosii
- 1 kg ceapa
- 1 kg morcovi
- 1 l suc de rosii
- 1/2 l ulei
- 4-5 foi de dafin
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o pui la înmuiat şi a doua zi o fierbi până se înmoaie bobul, fără să se sfărâme.
Coci ardeii pe flacără, îi cureţi şi îi toci mărunt. Cureţi şi speli legumele rămase.
Tai ceapa solzi- şori, iar morcovul în felii subţiri. într-un vas cu baza groasă, încingi uleiul şi căleşti ceapa, amestecând până devine transparentă.
Adaugi morcovii, ardeii capia împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o, iar când au scăzut, pui boabele de fasole scurse şi sucul de roşii, foile de dafin, sare şi piper după gust.
Fierbi la foc mic, până se ridică uleiul la suprafaţă, amestecând periodic, pentru ca aperitivul să nu se lipească de baza vasului.
Cât e fierbinte, pui zacusca în borcane de 400 ml, în prealabil spălate şi încălzite în cuptor, aşezate pe o tavă.
Infiletezi cu grijă capacele şi laşi borcanele să se răcească sub pături.
Pentru ca produsul să se conserve în siguranţă, a doua zi sterilizezi borcanele timp de 45 de minute, lăsându-le să se răcească în apa în care au fiert.
Zacusca de fasole si ardei copti
Pofta buna!
Zacusca de peste cu vin
Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi muraţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]
Pofta buna!