Zacusca de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, ceaoa, usturoi, morcovi, bulion, ardei capia, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente:
2 kg fasole verde
2 kg ceapă
1 kg morcovi
400 g bulion
1 kg ardei capia
2-3 căpăţâni usturoi
500 ml ulei
sare
Mod de preparare:
Zacusca de fasole verde cu usturoi: Fasolea verde păstăi se curăţă, se spală, se pune într-o cratiţă cu apă clocotită în care s-au pus şi 2 linguri de sare.
Se lasă până se înmoaie puţin.
Ceapa se curăţă, se taie solzişori, morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea mare; ardeii şe curăţă de cotoare şi se taie fâşii.
Toate aceste ingrediente se pun într-o cratiţă cu ulei şi se călesc pe jumătate.
Fasolea se scurge şi, împreună cu zarzavaturile, se dă prin maşina de tocat.
Apoi se pune din nou la fiert în ulei. Spre sfârşit se adaugă bulionul, sarea şi usturoiul pisat.
Se fierbe până iese uleiul deasupra. Se pune în borcane mici, se capsează şi se dau la cuptor pentru sterilizare.
Zacusca de fasole cu gogosari din: fasole, gogosari, ardei capia, rosii, ceapa, morcovi, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole 2 kg gogoşari 2 kg ardei capia 3 kg roşii 1 kg ceapă 1/2 kg morcovi 1l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare: Fasolea şi morcovii se pun la fiert […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.