din: rom alb, coca cola, gheata, lime. Cuba Libre este un cocktail emblematic care combină romul cubanez cu cola și lămâie sau lime pentru un gust răcoritor și delicios. Acest cocktail a câștigat popularitate în jurul anului 1900 în Cuba, de unde și provine numele său. […]
Zacusca de morcovi si mere
PrinteazaZacusca de morcovi si mere din: rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare.
Ingrediente:
- 2,5 kg roşii
- 1 kg morcovi
- 1 kg mere curăţate
- 1 kg gogoşari
- 3-4 ardei iuţi
- 2 căpăţâni de usturoi
- 1 pahar ulei
- 1 pahar oţet
- 1 pahar zahăr
- 4-5 aspirine
- sare
Mod de preparare:
Zacusca de morcovi si mere: Dai prin maşina de tocat roşiile, morcovii, merele, gogoşarii, ardeii. Fierbi amestecul timp de 1 oră. Adaugi usturoiul pisat, aspirina şi sare după gust.
Mai fierbi 5 minute. Pui zacusca în borcane, le capsezi şi le sterilizezi 20 de minute. Apoi le laşi să se răcească treptat, învelite în pături, până a doua zi. Dacă ai gogoşari la congelator, poţi pregăti zacusca şi pe timpul sezonului rece.
Poţi pregăti o cantitate mai mică de zacuscă, pe care o poţi consuma proaspătă.
Pofta buna!
din: pastarnac, unt, ceapa, indulcitor, concentrat de vita, paprika. Rădăcina de pastarnac poate fi folosită în diverse moduri culinare. Poate fi consumată crudă, tăiată felii subțiri și adăugată în salate, sau poate fi gătită prin fierbere, coacere sau prăjire. Pastarnacul are un gust dulce și ușor aromatic, cu nuanțe de nucșoară și piper. Este […]