Pastarnac – Beneficii. Retete cu pastarnac. Pastarnacul (Pastinaca sativa), cunoscut și sub denumirea de păstârnac sau păștârnac, este o plantă erbacee bienală din familia Apiaceae (umbeliferelor). Este originar din regiunile mediteraneene și este cultivat pe scară largă pentru rădăcina sa comestibilă, care are o aromă distinctă și un gust dulceag. Pastarnac – Beneficii. Retete cu […]
Zacusca de pastruga
PrinteazaZacusca de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin, cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente:
- 1,8 kg pastruga
- 500 g arpagic
- 750 g castraveti murati
- 100 g masline
- 500 g ardei gras multicolor
- 5 g foi de dafin
- 1 g cimbru
- 150 ml ulei
- 100 ml vin alb sec
- 150 ml sos de rosii
- 25 g patrunjel verde
- 2 g piper
- 4 g sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie, se înălbeşte în ulei încins şi se stinge cu apă clocotită. Se adaugă arpagicul şi se fierb un sfert de oră.
Ardeii, castraveţii şi măslinele se taie, se amestecă cu sosul de roşii, vin, oţet, sare, piper, foi de dafin, cimbru, se pun peste ceapă şi arpagic şi se fierb aproximativ 20 de minute.
Ulterior, se adaugă peştele tăiat în pătrăţele sau romburi, după ce a fost prăjit în ulei până s-a rumenit, şi se mai fierbe încă 5 minute.
Mâncarea se serveşte rece sau caldă, cu lămâie, pâine neagră şi vin alb sec.
Zacusca de pastruga
Pofta buna!
Omleta cu carne de crab din: carne de crab, ceapa verde, maioneza. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării […]
N-am mai mancat pana acum zacusca de pastruga