Zacusca de peste cu otet
PrinteazaZacusca de peste cu otet din: peste, gogosari, ardei capia, ardei gras, ulei, ceapa, otet, suc de rosii, foi de dafin, piper, sare, masline.
Ingrediente:
- 5 kg peşte mare (nu contează specia)
- 10 kg de gogoşari
- ardei capia şi ardei gras
- 3 kg ceapă
- 1 litru ulei
- 1/2 l oţet
- 1 şi 1/2 l suc de roşii
- foi de dafin
- piper
- sare
- măsline
Mod de preparare:
Zacusca de peste cu otet: Coci şi cureţi gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi. Peştele îl dai la cuptor pentru 2 ore în soluţie de apă şi oţet (1:1), în aşa fel încât peştele să fie cuprins de soluţie. După ce e gata, îl cureţi de oase şi-l treci prin maşina de tocat.
Pui ulei la încins şi când este gata, vei pune ceapa dată prin maşina de tocat. După ce s-a călit, vei pune ardeii daţi prin maşină şi peştele. Adaugi apoi sucul de roşii şi, după gust, sare, piper şi foi de dafin şi zeama în care a fiert peştele.
Laşi la fiert până ce are consistenţa unei mămăliguţe mai vârtoase şi se ridică uleiul.
Pui zacusca fierbinte în borcane, le capsezi şi le pui într-o pătură, unde le laşi până se răcesc.
Pofta buna!