Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii
PrinteazaZarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii din: morcovi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 2 kg morcovi
- 2 kg roşii
- 2 kg ceapă
- 2 ţeline mari
- 3 păstârnaci
- 3 pătrunjei (rădăcini)
- un pahar sare
Mod de preparare:
Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii: Se iau 2 kg morcovi, 2 kg roşii, 2 kg ceapă, 2 ţeline mari, 3 păstârnaci, 3 pătrunjei (rădăcini) şi un pahar sare.
Zarzavatul se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. Intre timp se spală bine şi se opăreşte maşina de tocat came, la care se ataşează o sită cu găuri mari.
Zarzavaturile, bine zvântate, se trec pe rând prin maşină, lăsând tocatura într-un vas mare. Se adaugă sarea, se amestecă bine şi se aaşează imediat în borcane.
Se închid cu folie adezivă. Se fierb la bain-marie, în prima zi, 20 minute, iar a doua zi, 10 minute.
Savurati!
Pun si eu anul asta niste zarzavat