Amestec de arome picante
PrinteazaO reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 2 morcovi
- 2 tije de telina
- 1 ceapa alba mare
- 1 bucata de praz
- 1 ardei iute rosu
- 20 ml ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, ceapa şi ţelina, păstrând de la aceasta doar partea albă. Taie ardeiul iute în două şi curăţă-1 de seminţe şi de cotor (care este foarte iute). Taie morcovii şi ţelina mai întâi fâşii, apoi cubuleţe. Toacă ceapa şi prazul.
Încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie şi adaugă ardeiul iute tocat mărunt, prazul, ceapa şi căleşte-le rapid. Pune ţelina şi morcovii, sărează şi piperează după gust şi înăbuşă-le 2 minute. Pune compoziţia într-un borcan sterilizat, toarnă deasupra uleiul rămas şi închide-l ermetic.
Lasă legumele să se marineze în frigider dacă vrei să le consumi în următoarele 2-3 zile. Dacă vrei să le păstrezi un timp mai îndelungat, aşază borcanul într-o cratiţă cu apă şi fierbe-l circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-1 să se răcească în apa în care a fiert.
Poţi folosi acest condiment ca bază pentru sosuri picante de roşii sau pentru diverse mâncăruri.
Amestec de arome picante
Pofta buna!