Ananas cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de ananas cu orez din: apa, orez, frunze de varza, ciuperci, ceapa, usturoi, ananas, ulei de arahide, curcuma, curry, zahar, sare si piper.
- 600 ml apă
- 350 g orez Jasmine (orez parfumat thailandez)
- 200 g frunze de varză
- 100 g ciuperci
- 50 g ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 ananas mare
- 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 linguriţă curcuma
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de a-l prepara, pune orezul 30 de minute la înmuiat într-un vas cu apă, acoperit cu un capac. Scurge-l şi clăteşte-l. Fierbe-l 10 minute, la foc mic, în apă cu sare. Ia-l de pe foc şi dă-l la cuptor, la 150° C, pentru o jumătate de oră. Lasă-l să se răcească şi păstrează-l în frigider până în momentul utilizării.
Curăţă ceapa şi tai-o julien. Curăţă usturoiul şi toacă-1 mărunt. Elimină nervurile de la foile de varză şi taie-le în pătrate cu latura de circa 1 cm. Taie ciupercile în jumătate. Taie şi ananasul pe din două, îndepărtează-i mijlocul lemnos, dar păstrează-i învelişul cu frunzuliţe. Scobeşte cele două jumătăţi de ananas şi taie miezul cubuleţe cu latura de 1 cm. Păstrează cele două jumătăţi scobite.
Incinge uleiul în wok şi rumeneşte ceapa şi usturoiul. Adaugă curcuma şi praful de curry, apoi varza, cuburile de ananas, ciupercile şi zahărul. Căleşte-le circa 5 minute, amestecând continuu. Sărează şi piperează, după gust, apoi amestecă ingredientele cu orezul. Pune umplutura în jumătăţile de ananas şi dă-le la cuptor, la 180° C, pentru 30 de minute. Scoate-le din cuptor si serveste-le calde.
Ananas cu orez
Pofta buna!