Andive cu sunca afumata la cuptor
PrinteazaAndive cu sunca afumata la cuptor din: andive, cascaval, unt, sunca, zahar, vin, sare, piper, cimbru.
- 4 andive
- 150 g caşcaval
- 40 g unt
- 8 felii şuncă afumată
- 200 ml vin alb
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 1 foaie dafin
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Speli andivele, le tai în patru pe lungime şi le căleşti în unt 2-3 minute. Le laşi să se răcească şi în acest timp tai caşcavalul bastonaşe.
Reconstitui fiecare andivă intercalând 4 bastonaşe de caşcaval şi le înfăşori în feliile de şuncă afumată.
După ce le-ai înfăşurat pe toate, aşezi andivele într-o tavă, torni vinul, presari cimbrul, foaia de dafin, sare, piper, zahărul şi le coci la foc potrivit 30 de minute.
Andive cu sunca afumata la cuptor
Poftă bună!