Anghemacht din carne de gaina cu garnitura de cartofi natur

Printeaza

 Anghemacht din carne de gaina cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente:Anghemacht din carne de gaina cu garnitura de cartofi natur

  • 1,200 kg came de găina
  • 150 g zarzavat de supă
  • 2 cepe
  • 120 g unt sau ulei
  • 4 linguri de făină
  • zeamă de lămaie
  • 1/2 lămiie
  • sare
  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă, se spală se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul cu- râţat intreg, cu ceapa curăţată tăiată în două şi cu sare.

Pe parcurs se spumează şi cind carnea este fiartă se scoate şi zeama se strecoară. Separat se căleşte foarte puţin în unt făina şi se stinge cu zeama strecurată.

Acest sos se mai fierbe circa 25 minute la foc moderat, amestecîndu-se să nu se lipească.

Se acreşte cu zeamă de lămîie şi în el se nun felii de lămîie fără coajă. Ca garni­tură se servesc cartofi natur.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.