Antreuri cu prosciutto si telina
PrinteazaO reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto.
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 lingurite otet de vin alb
- 1 lingurita ulei de nuci sau vegetal
- 100 ml de smantana foarte grasa
- 1/2 telina
- 1 mana de patrunjel tocat
- 10 felii de prosciutto
Mod de preparare:
Se amestecă muştarul, oţetul şi uleiul într-un castron mic până se combină. Se adaugă amestecând smântână. Se curăţă ţelina şi se taie în fâşii foarte fine folosind o mandolină sau un cuţit foarte ascuţit. Apoi se taie în fâşii de forma befelor de chibrit, cu lungimea de aproximativ 5cm. Se toarnă dressingul şi se amestecă, împreună cu pătrunjelul.
Se taie feliile de prosciutto pe jumătate, pe orizontală, apoi se taie fiecare bucată pe lungime astfel încât să se obţină patru fâşii mici. Se pune o linguriţă din amestecul cu ţelină pe fiecare fâşie, apoi se rulează strâns.
Se fixează fiecare rulou cu o scobitoare, se aşază pe un platou şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute, pentru a se întări.
Antreuri cu prosciutto si telina
Pofta buna!