Antricot marinat
PrinteazaAntricot marinat din: antricot, cartofi, mere, ciuperci, sfecla, sos Worcester.
- 1 antricot de vită tânără
- 500 g cartofi pai
- 8-10 mere coapte
- ciuperci umplute
- salată de sfeclă roşie
- sos Worcester
Mod de lucru:
Puneţi antricotul de peste 1 kg într-un vas de porţelan, cu 1 pahar de vermut, 1 linguriţă de piper boabe, 1 ceşcuţă de ulei şi 5 căţei de usturoi. Lăsaţi la macerat 6-8 ore, întorcând bucata de antridot la fiecare oră.
Pregătiţi o frigare şi frigeţi antricotul timp de 1 oră.
Puneţi sare, piper şi, pe parcurs, ungeţi friptura cu zeama de la macerat.
Când este gata, tăiaţi friptura felii, aşezaţi-le pe un platou, apoi garnisiţi-le cu cartofi pai, mere curăţate, coapte şi ciuperci mari, umplute.
Aduceţi preparatul la masă, serviţi-l cu salată de sfeclă şi sos Worcester.
Pofta buna!