Antricot de vita cu sos alb

Printeaza

O reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde.

Ingrediente:Antricot de vita cu sos alb

  • 4 bucăţi antricot vită
  •  sare
  • piper
  • 100g unt
  • 50 g caşcaval
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri oţet
  • o linguriţă miere
  • 100 ml lapte
  • 200 ml vin roşu
  • 200 ml smântână
  • o linguriţă făină
  • o ceapă verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se ung bucăţile de carne cu untul moale. Se presară sare, piper şi cimbru, se acoperă cu folie şi se lasă la rece. Pentru sos, se pune vinul, oţetul, mierea, uleiul, sarea şi piperul. Se adaugă usturoiul şi se pasează cu blenderul.

Separat, se curăţă ciupercile, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei si, la final, se ada­ugă făina, laptele şi smântână. Se pun bucăţile de carne pe grătar şi se rumenesc pe fie­care parte. Carnea se serveşte cu sosul alb şi se ornează cu caşcaval, ceapă verde şi piper.

Antricot de vita cu sos alb

Antricot de vita cu sos alb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.