Antricot de vita cu sos alb
PrinteazaO reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde.
- 4 bucăţi antricot vită
- sare
- piper
- 100g unt
- 50 g caşcaval
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 300 g ciuperci
- 2 linguri oţet
- o linguriţă miere
- 100 ml lapte
- 200 ml vin roşu
- 200 ml smântână
- o linguriţă făină
- o ceapă verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se ung bucăţile de carne cu untul moale. Se presară sare, piper şi cimbru, se acoperă cu folie şi se lasă la rece. Pentru sos, se pune vinul, oţetul, mierea, uleiul, sarea şi piperul. Se adaugă usturoiul şi se pasează cu blenderul.
Separat, se curăţă ciupercile, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei si, la final, se adaugă făina, laptele şi smântână. Se pun bucăţile de carne pe grătar şi se rumenesc pe fiecare parte. Carnea se serveşte cu sosul alb şi se ornează cu caşcaval, ceapă verde şi piper.
Antricot de vita cu sos alb
Pofta buna!