Aperitiv cu dovlecei
PrinteazaO reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana, mustar, ulei de masline si rosii.
- 3 dovlecei
- 2 legaturi marar
- 2 oua
- 150 g crema de branza
- 150 g pesmet
- 50 g unt
- 3 linguri malai
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- o legatura ceapa verde
- un ou batut
- 100 g smantana
- o lingura mustar
- ulei de masline
- rosii pentru ornat
Mod de preparare:
Dovleceii se dau pe râzătoare si se scurg bine de zeamă. Se topeşte untul în tigaie şi se adaugă pesmetul. Se perpeleşte până devine auriu. Se pun dovleceii într-un bol si se amestecă cu ouăle, pesmetul, crema de brânză, mărarul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.
Se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi se frământă compoziţia. Se modelează în palmă, se trec prin mălai şi ou bătut cu muştar şi se prăjesc în ulei de măsline. Se servesc cu smântână şi felii de roşii.
Aperitiv cu dovlecei
Pofta buna!