Aperitiv cu roşii şi ricotta
PrinteazaO reteta de aperitiv cu rosii si ricota din: rosii, parmezan, crema de branza ricotta, faina, oua, lapte, sare, frunze de rucola si ulei de masline.
- 8 roşii mari
- 300 g parmezan
- 250 g cremă de brânză ricotta
- 4 linguri făină
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- sare
- frunze de rucola
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală si se taie roşiile rondele medii pe care se presară sare si piper. Se stropesc cu ulei de măsline si se adaugă deasupra 2-3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt. Se rade între timp parmezanul. Se pun ouăle, făina, un prat de sare, laptele si se omogenizează. Se prăjesc în tigaie în foi foarte subţiri.
Se ung foile cu cremă de brânză ricotta, se asază felii de roşii si încă două straturi de foi intercalate cu brânză si roşii. Se ornează cu trunze de rucola.
Aperitiv cu roşii şi ricotta
Pofta buna!