Lasagna fără gluten: O rețetă delicioasă și accesibilă pentru toți. Este o variantă a celebrei lasagna italienești, perfectă pentru cei care urmează o dietă fără gluten sau pentru persoanele cu intoleranță la gluten. Această rețetă păstrează toată savoarea tradițională a lasagnei, având straturi delicioase de carne, sosuri și brânză, dar înlocuiește pastele tradiționale cu paste […]
Apfelstrudel
PrinteazaApfelstrudel din: aluat de foitaj, mere, zahar, stafide, pesmet, scortisoara, lamaie, unt si ou.
Ingrediente:
- 500 aluat de foitaj
- 4-5 mere
- 100 g zahar
- 100 g stafide
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura scortisoara
- 1 lamaie
- 50 g unt
- 1 ou
Mod de preparare:
Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în jumătate şi scoateţi-le cotorul, apoi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi cubuleţele de măr într-un castron şi stropiţi-le cu zeama de lămâie.
Adăugaţi stafidele, scorţişoara şi zahărul şi amestecaţi bine ingredientele.
Intindeţi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, presăraţi-o cu pesmetul şi puneţi amestecul de mere într-un strat uniform.
Rulaţi aluatul pe latura mare şi puneţi ştrudelul astfel format într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt.
Crestaţi ştrudelul la interval de 1 cm, ungeţi-l cu ou bătut şi puneţi tava în cuptoul încins.
Coaceţi la foc potrivit circa 30-35 de minute. Lăsaţi ştrudelul să se răcească 15-20 de minute înainte de a-l tăia.
Apfelstrudel
Pofta buna!
Ceai de cicoare pentru digestie lentă
Ceai de cicoare pentru digestie lentă: Remediu natural pentru stimularea procesului digestiv. Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă medicinală renumită pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv. Datorită conținutului său de inulină, compuși amari și antioxidanți, ceaiul de cicoare stimulează secrețiile digestive, susține funcția hepatică și favorizează o digestie mai eficientă. Ingrediente 1 linguriță de […]