Apfelstrudel

Printeaza

O reteta de Apfelstrudel din: aluat de foitaj, mere, zahar, stafide, pesmet, scortisoara, lamaie, unt si ou.

Ingrediente:Apfelstrudel

  • 500 aluat de foitaj
  • 4-5 mere
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lamaie
  • 50 g unt
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în jumătate şi scoateţi-le cotorul, apoi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi cubuleţele de măr într-un castron şi stropiţi-le cu zeama de lămâie. Adăugaţi stafidele, scorţişoara şi zahărul şi amestecaţi bine ingrediente­le.

Intindeţi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, presăraţi-o cu pesmetul şi puneţi amestecul de mere într-un strat uniform.

Rulaţi aluatul pe latura mare şi puneţi ştrudelul astfel format într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt. Crestaţi ştrudelul la interval de 1 cm, ungeţi-l cu ou bătut şi puneţi tava în cuptoul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 30-35 de minute. Lăsaţi ştrudelul să se răcească 15-20 de minute înainte de a-l tăia.

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.