Ardei in sos alb
Printeaza
O reteta cu ardei grasi rosi cu sos alb, unt, faina, lapte, cascaval si lamaie.
Ingrediente:
- 12 ardei graşi roşii
- 100 g unt
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- 100 g caşcaval
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Coci ardeii pe o tablă la flacără deschisă (nu în cuptor) şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi îi laşi să se răcească. Apoi îi cureţi şi îi tai fâşii.
Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele şi fierbi sosul până se îngroaşă. Il laşi puţin să se răcească, apoi îl acreşti cu zeama de lămâie şi potriveşti de sare.
Aşezi ardeii tăiaţi fâşii într-o formă unsă cu unt, torni sosul alb, presari caşcavalul ras şi dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Pofta buna!