Ardei umpluţi cu carne

Printeaza

Ardei umpluţi cu carne din: chifle, lapte, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, carne tocata, oregano, rosii, foi de dafin, boabe de piper si enibahar.

Ingrediente:

  • 2 chifle vechi de-o zi
  • 100 ml lapte
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 500 g carne tocata mixta (vita si porc)
  • 4 fire oregano
  • 4 ardei grasi
  • 2 conserve rosii decojite
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • 5 boabe enibahar

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi chiflele şi se rumeneşte. Se acoperă cu lapte; se lasă să se înmoaie. Se toacă usturoiul şi ceapa. 1/2 din cantitatea de ceapă se căleşte într-o tigaie într-o lingu­ră de ulei încins.

După 2 min. se pune 1/2 din cantitatea de usturoi şi după încă un minut se adaugă carnea tocată; se rumeneste. Se amesteca apoi toate cu pâine înmuiată. Se adaugă oregano, sare şi piper.

Se curăţă ardeii graşi de cotoare, pieliţe şi seminţe; se taie în jumătăţi şi se umplu cu carne, se aşază într-o tavă unsă. într-o cratiţă se încinge restul de ulei şi se prăjesc ceapa şi usturoiul rămase.

După 5 mnute, se adauga rosiile decojite, foile de dafin, piperul si enibaharul.  Se sărează şi se dă în clocot. Sosul fierbinte se toarnă în tavă, alături de ardei şi se coc cca 20 min. în cup­torul încins la 180 °C.

Ardei umpluţi cu carne

Pofta buna!

1 comentariu

  1. mi-e pofta de niste ardei umpluti cu carne, am cativa ardei la congelator, abia astept sa mananc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.