Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara
PrinteazaArdei umpluti cu cartofi si nucsoara din: ardei gras, cartofi, ceapa, cascaval, lapte, unt, seminte de floarea soarelui, nucsoara, supa de legume, patrunjel, sare, piper.
- 6-8 ardei grasi diferiti colorati
- 5 cartofi
- 2 cepe
- 150 g cascaval ras
- 500 ml lapte
- 1 lingura unt
- 4 inguri seminte de floarea soarelui decojite
- 1 varf de cutit nucsoara macinata
- 250 ml supa de legume
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi tai în cubuleţe şi îi fierbi. Scurgi cartofi fierţi, îi zdrobeşti şi îi amesteci împreună cu 200 ml lapte, sare şi piper după gust.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untul topit, până devine transparentă. Stingi cu laptele rămas, iei vasul de foc şi adaugi piureul, 100 g caşcaval ras, nucşoara şi seminţele de floarea-soarelui.
Speli ardeii, le tai căpăcele înspre codiţe, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu amestec de cartofi. Aşezi într-o tavă de Jena ardeii, pui deasupra căpăcelele, torni supa şi acoperi tava cu folie de aluminiu.
Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi folia, iei căpăcelele ardeilor şi presari peste aceştia restul de caşcaval ras, ca să se rumenească.
Când aduci la masă porţiile, presari ardeii cu pătrunjel fin tocat.
Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara
Pofta buna!