Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara

Printeaza

Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara  din: ardei gras, cartofi, ceapa, cascaval, lapte, unt, seminte de floarea soarelui, nucsoara, supa de legume, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_cartofi_si_nucsoara

  • 6-8 ardei grasi diferiti colorati
  • 5 cartofi
  • 2 cepe
  • 150 g cascaval ras
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 4 inguri seminte de floarea soarelui decojite
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 250 ml supa de legume
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decojeşti cartofii, îi tai în cubuleţe şi îi fierbi. Scurgi cartofi fierţi, îi zdro­beşti şi îi amesteci împreu­nă cu 200 ml lapte, sare şi piper după gust.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untul topit, până devine transparentă. Stingi cu laptele rămas, iei vasul de foc şi adaugi piureul, 100 g caşcaval ras, nucşoara şi seminţele de floarea-soarelui.

Speli ardeii, le tai căpăcele înspre codiţe, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu amestec de cartofi. Aşezi într-o tavă de Jena ardeii, pui deasupra căpăcelele, torni supa şi acoperi tava cu folie de aluminiu.

Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi folia, iei căpăcelele ardeilor şi pre­sari peste aceştia restul de caşcaval ras, ca să se rumenească.

Când aduci la masă porţii­le, presari ardeii cu pătrun­jel fin tocat.

Ardei umpluti cu cartofi si nucsoara

Ardei_umpluti_cu_cartofi_si_nucsoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.