Ardei umpluti cu mei si parmezan
PrinteazaArdei umpluti cu mei si parmezan din: mei, ulei de masline, supa de legume, parmezan, fulgi de migdale, usturoi, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, rosii cherry, ardei grasi, iaurt, hrean, ceapa verde, sare, piper.
- 200 g mei
- 2 linguri ulei de masline
- 500 g supa de legume
- 80 g parmezan ras
- 1 lingura fulgi de migdale nesarati
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe verzi
- 3 fire patrunjel
- 1 praf de sare
- piper macinat
- 250 g rosii cherry
- 4 ardei grasi
pentru dressing:
- 400 ml iaurt
- 2 lingurite hrean de la borcan
- 1 legatura ceapa verde tocata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepara dressingul: se amesteca intr-un bol iaurtul cu hrean si ceapa verde tocata; se sareaza si se pipereaza. Se pastreaza la frigider pana cand sunt gata ardeii. Se opareste meiul cu apa clocotita si se lasa apoi sa se scurgă într-o sită. Se prăjeşte cca 5 min. într-o tigaie cu ulei încins.
Se stinge totul cu supă de legume şi se lasă să fiarbă timp de 12 min. Se lasă apoi să se răcească şi se înglobează 2/3 din cantitatea de brânză, fulgii de migdale, usturoiul pisat, ceapa tocată şi pătrunjelul. Apoi se sărează şi se piperează.
Se adaugă roşiile tăiate bucăţi şi se amestecă. Se spală ardeii graşi, se taie jumătăţi şi se curăţă de cotoare şi de pieliţele albe.
Jumătăţile de ardei se umplu cu compoziţia de mei, se aşază într-o formă de sufleu şi se presară deasupra restul de brânză.
Se coc cca 20 min. în cuptorul preîncălzit la 180C. Se servesc cu dressing de iaurt, adaugandu-li-se, eventual cateva felii de castravete proaspat.
Ardei umpluti cu mei si parmezan
Pofta buna!
Mulțumesc pentru rețetă, primii ardei umpluți care-mi plac la nebunie!