Aripioare glasate
PrinteazaAripioare glasate din: aripioare de pui, miere, otet balsamic, suc de lamaie, ketchup, usturoi, boia dulce, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 20 de aripioare de pui
- 2-3 linguri cu miere
- 2 linguri cu otet balsamic
- 3-4 linguri cu suc de lamaie
- 4-5 linguri cu ketchup
- 3 catei de usturoi
- boia dulce
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Aripioare glasate: Spală aripioarele şi şterge-le cu un prosop de hârtie.
Sărează şi piperează după gust şi lasă-le la rece o jumătate de oră.
Pentru glazură, amestecă mierea cu sosul de ketchup, usturoiul pisat bine, sucul de lămâie, oţetul balsamic, boiaua dulce, sare şi piper.
Incinge 3-4 linguri cu ulei şi prăjeşte aripioarele, având grijă să le întorci pe ambele părţi.
Când sunt aproape gata, toarnă peste ele glazura, acoperindu-le cât mai bine. Mai ţine pe foc până se leagă sosul şi se prinde bine de bucăţile de pui.
Scoate-le cu grijă pe un platou şi serveşte-le cu orez simplu.
Pentru această garnitură, fierbe orezul în apă cu sare, iar când este gata, scurge-l cu grijă şi pune deasupra câteva cubuleţe de unt şi aromatizează-l cu cimbru.
Pofta buna!