Avat cu legume
PrinteazaAvat cu legume din: avat, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, verdeata, vin, sare, plante aromatice.
- 1 avat de 1 1/2 kg
- 1 kg cartofi
- 150 g ceapa
- 2 morcovi
- 150 ml ulei
- 1 legatura verdeata
- 200 ml vin
- sare
- plante aromatice (tarhon, cimbru)
Mod de preparare:
Cureţi şi speli peştele şi legumele. Tai legumele în bucăţi mari sau în rondele groase şi le înăbuşi în 100 ml ulei, sub capac, până încep să se înmoaie.
Presari legumele cu sare şi plante aromatice şi iei vasul de pe foc.
Intr-un vas termorezis- tent uns cu uleiul rămas, aşezi legumele şi peştele porţionat şi condimentat după gust.
Torni în tavă 50 ml vin şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.
In timpul coacerii, scoţi vasul o dată şi stropeşti peştele cu vinul rămas. Serveşti peştele şi legumele presărate cu verdeaţa fin tocată.
Avat cu legume
Pofta buna!