Banana in aluat fraged
PrinteazaBanana in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si zahar pudra.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 250 g unt
- 120 ml apa
- 15 ml zeama de lamaie
- 1 ou
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita sare
pentru umplutura:
- 4 banane
- 50 g zahar cristalizat
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 50 g miez de nuca macinat
- 1 ou
- 20 g fructe confiate
pentru decor:
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron mare, 100 g unt, apa rece, coaja şi zeama de lămâie, oul, sarea şi, la sfârşit, faina. Se amestecă mai întâi cu o lingură de lemn şi apoi cu mâna. Aluatul obtinut se întinde pe planşetă, peste el se pune restul de unt, se împătureşte şi se lasă la rece 30 de minute.
Se scoate din frigider, se întinde din nou, se împătureşte şi se lasă la rece 15 minute. Se procedează la fel încă o dată. Se amestecă zahărul cu nuca măcinată şi cu scorţişoara. Se curăţă bananele de coajă, se ung cu oul bătut, se tăvălesc prin amestecul de nucă, zahăr şi scorţişoară şi se înfăşoară în aluat fraged.
Se strâng rulourile de aluat la capete, deasupra se presară cubuleţele de fructe confiate şi se dau la cuptor într-un vas termorezistent pentru circa 35 de minute. Se servesc pudrate cu zahăr.
Banana in aluat fraged
Pofta buna!