Ghebe înăbușite cu usturoi și vin alb – o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru a pune în valoare aroma unică a acestor ciuperci de pădure. Preparatul este ideal ca garnitură pentru diverse feluri de carne, dar poate fi savurat și ca atare, alături de pâine proaspătă sau mămăligă. Vinul alb și usturoiul adaugă o […]
Banane iuţi
PrinteazaBanane iuti din: banane, zahar pudra, unt fara sare, ardei rosu iute, rom, lapte de nuca de cocos si inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 3 banane
- 75 g zahăr pudră
- 15 g unt fără sare
- ½ ardei roşu iute, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
- 50 ml rom negru
- 60 ml lapte de nucă de cocos
- Îngheţată de vanilie
Mod de preparare:
Într-o tigaie de teflon se caramelizează zahăru, apoi se adaugă ardeiul. Decojiţi şi tăiaţi pe diagonală bananele care se pun peste zahărul caramelizat şi adăugaţi untul.
Lăsaţi bananele să se caramelizeze timp de 2-3 minute inainte de a le flamba cu rom.
După ce focul s-a stins, adăugaţi laptele de nucă de cocos şi amestecaţi bine. Lăsaţi pe foc timp de 1-2 minute.
Pentru servire, puneţi feliile de banană în boluri şi adăugaţi peste o lingură cu îngheţată de vanilie.
Pofta bună!
Hot Dog Clasic cu Cârnat de Vită
Hot Dog Clasic cu Cârnat de Vită – este o gustare rapidă și delicioasă, perfectă pentru un prânz pe fugă sau un picnic în aer liber. Iată cum poți prepara această variantă americană tradițională. Ingrediente: Cârnați de vită: Alege cârnați de bună calitate, specifici pentru hot dog. Chifle pentru hot dog: Preferabil proaspete și puțin […]