Banitsa – placinta bulgareasca
PrinteazaBanitsa – placinta bulgareasca din: făină, oua, drojdie, lapte, unt, branza feta, zahar, sare.
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 25 g drojdie
- 300 ml lapte
- 250 g unt
- 300 g brânză feta
- 1 linguriţă cu zahăr
- sare
Pentru uns:
- 1 gălbenuş
- lapte
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia, puţin lapte călduţ, zahăr şi sare. Lasă la cald 10-15 minute.Adaugă făina, untul topit, laptele şi ouăle. Frământă şi lasă să crească puţin.
Intinde foi de grosime potrivită, presară brânză feta şi dă-le formă de suluri. Aşază sulurile sub formă de cerc într-o tavă unsă.
Unge cu gălbenuş bătut cu puţin lapte. Coace la cuptor, 30-45 de minute.
Banitsa – placinta bulgareasca
Pofta buna!