Bavarez cu ciocolata
PrinteazaBavarez cu ciocolata
- 1/4 l lapte
- 1 plic de vanilie
- 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao
- 4 ouă
- 3-4 foi gelatină (20 g)
- 300 g frişcă bătută
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Laptele se fierbe cu ciocolata tăiată bucăţele sau cu cacaoa, 3-4 minute.
Se amestecă cu ouăle bătute cu telul şi cînd începe să se îngroaşe, iară să fiarbă, se ia de pe foc si se pune gelatina (care a fost muiată înainte în apă rece).
Cînd s-a răcit, se amestecă cu frica bătută, apoi se pune în formă de şarlotă sau în forme diferite şi se dă la frigider.
Cînd s-a gelatinat, se răstoarnă pe platou şi se garniseşte cu frişca bătută. Pentru a ieşi uşor, se bagă forma în apă fierbinte.
Pofta buna!