Bavareza cu caramel si turta dulce
PrinteazaO reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana.
- 200 g de zahăr
- 1 l de lapte integral
- 10 gălbenuşuri
- 8 foi de gelatină (8 x 2 g)
- 6 bucăţi de turtă dulce
- 300 ml de smântână lichidă, foarte rece
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, pregătiţi un caramel de culoarea chihlimbarului din 120 g de zahăr şi 2 linguri de apă. Turnaţi laptele încet, prote- jându-vă cu un capac, amestecaţi şi lăsaţi-1 la foc mic.
într-un castron, bateţi gâlbenuşurile şi restul de zahăr, până când amestecul se albeşte. Peste acest amestec, turnaţi în fir subţire, amestecând mereu, laptele cu caramel. Turnaţi, apoi, totul în cratiţă şi lăsaţi să fiarbă 10 min la foc foarte mic, amestecând întruna (crema trebuie să se ţină de lingură), înmuiaţi gelatina în apă rece. Stoarceţi-o şi încorpo- raţi-o în crema caldă, luată de pe foc.
Inlăturaţi coaja turtei dulci şi măcinaţi-o fin. Incorporaţi-o în amestecul precedent (păstrând puţină pudră pentru decor) şi lăsaţi să se răcească. Bateţi smântână lichidă, foarte rece, până obţineţi frişcă. Amestecaţi-o în crema cu turtă dulce. Luaţi un castron cu fundul rotund şi tapetaţi-1 cu folie alimentară.
Turnaţi în el compoziţia şi puneţi la rece pentru 12 h. Chiar înainte de a o servi, scoateţi cu atenţie bavareza pe un platou şi decoraţi-o cu pudra de turtă dulce păstrată. Puteţi, de asemenea, s-o decoraţi cu alune de pădure caramelizate.
Bavareza cu caramel si turta dulce
Pofta buna!