Beef a la mode
PrinteazaO reteta cu pulpa de vita, unt, bulion de vita, sos de rosii, sare, cimbru uscat, piper, morcov, telina, ceapa, usturoi zdrobit si doua cani de vin rosu sec.
- două kilograme pulpă de vită
- o lingură de unt
- bulion de vită
- un sfert de cană de sos de roşii
- o linguriţă şi jumătate de sare
- o linguriţă de cimbru uscat
- piper
- un morcov
- o ţelină
- o ceapă
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- două căni de vin roşu sec
Mod de preparare:
Mai întâi se marinează pulpa de vită de pe o zi pe alta. Se şterge cu un şervet absorbant şi se prăjeşte pe ambele părţi. Se pune carnea într-un vas şi se toarnă peste ea marinata.
Se sotează legumele şi se pun peste carne. Se îndepărtează grăsimea şi se toarnă sucul de roşii şi bulionul. Se acoperă şi se lasă la foc mic timp de opt ore, sau până când se înmoaie carnea.
Se scoate carnea pe un platou, iar sosul se toarnă într-un vas şi se lasă la fiert până când poate fi turnat în două căni.
Poftă bună!