Befstroganov

Printeaza

Befstroganov

Ingrediente:Befstroganov

  • 1 kg muşchi
  • unt pentru prăjit
  • 5 linguri bulion de roşii
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 5 linguriţe făină
  • 10 cartofi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • smantană

Mod de preparare:

Curăţăm carnea, o tăiem bucăţi potri­vite şi din fiecare, facem bucăţeie mici, subţiri, lunguieţe (de 5-6 cm). Cu 3/4 de oră înainte de a servi acest fel la masă, rumenim ceapa tocată, într-o tigaie cu pereţi subţiri.

Cînd ceapa s-a prăjit, pu­nem în tigaie bucăţelele de carne, presă­rate mai înainte cu sare, piper şi făină.

Prăjim totul la foc viu pînă cînd sucul lăsat de carne şi de ceapă scade, se în­groaşă şi trece în carne, care capătă o pieliţă lucioasă.

Punem bucăţile prăjite într-o cratiţă adancă, turnăm peste ele bulion de roşii amestecat cu smantană, acoperim cratiţa cu capacul şi înăbuşim totul jumatate de oră pe baie de apă, la marginea maşinii.

Befstroganov se serveşte pe farfurie de metal, presărat cu pătrunjel verde şi cu garnitură de cartofi pai.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun muschiul de vita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.