Bezea cu portocale

Printeaza

O reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier.

Ingrediente:Bezea cu portocale

  • 1 cochilie din bezea
  • 2 porto­cale
  • 400 g zahăr pudră
  • 6 foi de gelatină (6 x 2 g)
  • 6 gălbe­nuşuri
  • 1 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 40 g zeamil
  • 200 ml smântână lichidă, foar­te rece
  • 6 linguri Grand Marnier

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, pregătiţi un sirop din 500 ml de apă şi 250 g de zahăr (fierbere: 5 min). Spălaţi portocalele sub un jet de apă caldă, ştergeţi-le şi tăiaţi-le ronde­le. Fierbeţi-le 2 h în sirop, la foc mic.

Turnaţi laptele într-o cratiţă, tăiaţi în două, pe lung, batonul de vanilie, râcâiţi seminţele deasupra şi în­călziţi. Bateţi gălbenuşurile cu restul de zahăr până ce se albesc. Turnaţi, în fir subţire, zeamilul şi laptele cald şi amestecaţi fără să facă spumă.

Puneţi-l înapoi în cratiţă şi fierbeţi-l, bătând cu telul până ce crema se desprin­de de pe margini. Turnaţi-o într-un castron, lăsaţi să se răcească, acoperiţi cu folie alimentară şi puneţi cas­tronul la rece. După ce au fiert, lăsaţi portocalele în sirop timp de 12 h.

După acest timp, înmuiaţi gelati­na în apă rece. Bateţi smân­tână, foarte rece, până devine frişca, încălziţi puţin lichiorul şi dizolvaţi în el gelatina stoarsă.

Amestecaţi cu crema, bătând cu telul şi încorpo­raţi cu grijă frişca. Scurgeţi rondelele de porto­cală şi mixaţi-le (păstraţi 3 pentru decor) şi adăuga­ţi le la cremă. Turnaţi totul în scoica de bezea şi acoperiţi cu folie alimentară.

Puneţi-o la frigider pentru 12 h. Scoateţi această bezea cu 30 min înainte de a o servi, şi decoraţi cu ron­delele de portocală confiată.

Bezea cu portocale

Bezea cu portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.