Bezea cu portocale
PrinteazaO reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier.
- 1 cochilie din bezea
- 2 portocale
- 400 g zahăr pudră
- 6 foi de gelatină (6 x 2 g)
- 6 gălbenuşuri
- 1 baton de vanilie
- 500 ml lapte
- 40 g zeamil
- 200 ml smântână lichidă, foarte rece
- 6 linguri Grand Marnier
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, pregătiţi un sirop din 500 ml de apă şi 250 g de zahăr (fierbere: 5 min). Spălaţi portocalele sub un jet de apă caldă, ştergeţi-le şi tăiaţi-le rondele. Fierbeţi-le 2 h în sirop, la foc mic.
Turnaţi laptele într-o cratiţă, tăiaţi în două, pe lung, batonul de vanilie, râcâiţi seminţele deasupra şi încălziţi. Bateţi gălbenuşurile cu restul de zahăr până ce se albesc. Turnaţi, în fir subţire, zeamilul şi laptele cald şi amestecaţi fără să facă spumă.
Puneţi-l înapoi în cratiţă şi fierbeţi-l, bătând cu telul până ce crema se desprinde de pe margini. Turnaţi-o într-un castron, lăsaţi să se răcească, acoperiţi cu folie alimentară şi puneţi castronul la rece. După ce au fiert, lăsaţi portocalele în sirop timp de 12 h.
După acest timp, înmuiaţi gelatina în apă rece. Bateţi smântână, foarte rece, până devine frişca, încălziţi puţin lichiorul şi dizolvaţi în el gelatina stoarsă.
Amestecaţi cu crema, bătând cu telul şi încorporaţi cu grijă frişca. Scurgeţi rondelele de portocală şi mixaţi-le (păstraţi 3 pentru decor) şi adăugaţi le la cremă. Turnaţi totul în scoica de bezea şi acoperiţi cu folie alimentară.
Puneţi-o la frigider pentru 12 h. Scoateţi această bezea cu 30 min înainte de a o servi, şi decoraţi cu rondelele de portocală confiată.
Bezea cu portocale
Pofta buna!