Bezele cu sos de ciocolată
PrinteazaBezele cu sos de ciocolată din: albusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara, unt, lapte dulce, pere, vin alb, cuisoare, lamaie si ciocolata neagra.
- 5 albusuri
- 350 g zahar pudra
- 250 g zahar tos
- jumatate de lingurita cu scortisoara
- 100 g unt
- 75 ml lapte dulce
- 4 pere
- 500 ml vin alb dulce
- doua cuisoare
- o lamaie
- 100 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Perele se spală, se curăţă de coajă şi se taie înjumătăţi. Se curăţă de căsuţa cu seminţe, se pun într-o oală în care fierbe vinul împreună cu 150 g zahăr tos, scorţişoară după gust şi cuişoarele. Se adaugă sucul de la jumătate de lămâie şi se fierbe totul circa 20 de minute.
Zahărul tos rămas se cara- melizează, se stinge cu trei linguri cu apă şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă şi seamănă cu mierea. Albuşurile se mixează, se amestecă bine cu 250 g zahăr pudră, restul de scorţişoră şi se mixează până se obţine o spumă tare.
Se adaugă siropul de zahăr călduţ şi se ccntinuă mixarea încă cinci minute. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia în forme diferite şi se introduc în cuptorul încins, dar dat cu focul la minimuri.
Se lasă până când începe să se îngălbenească, se opreşte focul şi se lasă să se răcească cu uşa deschisă, ca să nu se ardă. Din ciocolata, unt si lapte se firbe un sos si se serveste alaturi de bezele si pere.
Bezele cu sos de ciocolată
Pofta buna!