Blinii cu salam si oregano

Printeaza

Blinii cu salam si oregano din: faina, lapte, oua, unt, salam picant, drojie uscata, sare, oregano, piper, ulei, sfecla, varza.

Ingrediente:Blinii cu salam si oregano

  • 180 g făină
  • 200 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 125gunt
  • 300 g salam picant
  • o jumatate de linguriţă de drojdie uscată
  • un vârf de linguriţă de sare
  • o lingurita de oregano tocat
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • sefcla rosie
  • varza rosie

 

Mod de preparare:

Drojdia uscată se presară în laptele călduţ, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se dizolve. Intr-un bol se toarnă untul topit şi răcit, laptele cu drojdie, se presară sarea şi se adaugă gălbenuşurile.

Se mixează totul până se omogenizează, se adaugă piper după gust, oregano tocat şi făina cernută. Se mixează, se presară sala­mul curăţat şi tăiat cubuleţe, se adaugă albuşurile mixate separat şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toate ingre­dientele.

Se acoperă cu folie alimentară şi se ţine la loc cald circa zece mi­nute, cât să crească puţin aluatul. Se unge o tigaie cu ulei, se toarnă câte o lingură de com­poziţie şi se lasă să se prăjească până se maroneşte pe margini. Se întoarce cu o spatulă, se lasă să se prajească şi se aşază pe un platou.

Se servesc fierbinţi, cu salată de sfeclă roşie sau varză.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.