Blinii cu salam si oregano
PrinteazaBlinii cu salam si oregano din: faina, lapte, oua, unt, salam picant, drojie uscata, sare, oregano, piper, ulei, sfecla, varza.
- 180 g făină
- 200 ml lapte dulce
- două ouă
- 125gunt
- 300 g salam picant
- o jumatate de linguriţă de drojdie uscată
- un vârf de linguriţă de sare
- o lingurita de oregano tocat
- piper
- ulei de floarea soarelui
- sefcla rosie
- varza rosie
Mod de preparare:
Drojdia uscată se presară în laptele călduţ, se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se dizolve. Intr-un bol se toarnă untul topit şi răcit, laptele cu drojdie, se presară sarea şi se adaugă gălbenuşurile.
Se mixează totul până se omogenizează, se adaugă piper după gust, oregano tocat şi făina cernută. Se mixează, se presară salamul curăţat şi tăiat cubuleţe, se adaugă albuşurile mixate separat şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toate ingredientele.
Se acoperă cu folie alimentară şi se ţine la loc cald circa zece minute, cât să crească puţin aluatul. Se unge o tigaie cu ulei, se toarnă câte o lingură de compoziţie şi se lasă să se prăjească până se maroneşte pe margini. Se întoarce cu o spatulă, se lasă să se prajească şi se aşază pe un platou.
Se servesc fierbinţi, cu salată de sfeclă roşie sau varză.
Poftă bună!