Bocconcini
PrinteazaO reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde, parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat.
pentru bocconcini:
- 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă)
pentru prima compoziţie:
- 150 g dovlecei
- 80 g bacon
- 1 legătură ceapă verde (frunze)
- 20 g parmezan (lamele)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
- sare şi piper
pentru a doua compoziţie:
- 150 g bob (sau fasole boabe)
- 150 g ardei gras galben şi roşu
- 50 g Fontina (sau altă brânză cremoasă, care se topeşte uşor)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru a treia compoziţie:
- 100 g praz
- 40 g nuci
- 50 g gorgonzola
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie pâinea pe diagonală în felii groase de circa 1 cm şi aşază-le pe o tavă. Prepară prima compoziţie: curăţă dovleceii şi taie-i bastonaşe de circa 4-5 cm lungime. Taie baconul feliuţe şi căleşte-1 împreună cu dovleceii într-o tigaie cu ulei încins 2-3 minute. Scoate totul pe o farfurie.
Prepară a doua compoziţie: fierbe bobul 2-3 minute în apă sărată; scurge-l, lasă-l să se răcorească şi zvântă-l. Taie ardeii cubuleţe şi căleşte-i în ulei, în aceeaşi tigaie în care ai călit dovleceii; adaugă bobul, potriveşte gustul de sare şi scoate totul pe o farfurie.
Prepară ultima compoziţie: taie prazul în rondele şi căleşte-le 2-3 minute în tigaia folosită mai înainte. Adaugă nucile tăiate, pune sare şi piper, după gust, şi presară pătrunjelul.
Aşază pe feliile de pâine câte puţin din fiecare compoziţie (pui un singur fel de amestec pe o felie de pâine) şi presară pe deasupra astfel: deasupra primei compoziţii — ceapă verde tocată şi parmezan ras; pe cea de-a doua compoziţie — brânză Fontina; gorgonzola pe cea de-a treia.
Incălzeşte cuptorul la 190° C; pune bocconcini în cuptor şi gratinează-le timp de 5 minute. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le imediat.
Bocconcini
Poftă bună!