Boeuf Stroganoff cu ciuperci si paste
PrinteazaBoeuf Stroganoff cu ciuperci si paste din: ciuperci, carne de vita, ulei, ardei gras, ceapa, usturoi, boia, otet de vin, supa de vita, branza de vaci, sare, piper, paste.
- 250 g ciuperci Champignon
- 400 g carne de vita
- 4 linguri ulei
- 2 ardei grasi verzi
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite boia
- 2 linguri otet de vin
- 250 ml supa de vita
- 200 g branza de vaci
- sare
- piper
- 500 g paste (linguine)
Mod de preparare:
Se taie ciupercile felii. Carnea se taie în felii groase de 2 cm, apoi în fâşii groase de 1 cm. Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa fâşii. Se prăjeşte carnea într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins timp de cca 4 min.
Se toacă usturoiul şi ceapa. Se încinge restul de ulei într-o tigaie adâncă şi se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul, se pudrează cu boia, se pun ciupercile şi se călesc la foc moale, până ce se evaporă apa din ciuperci.
Se adaugă în tigaie oţetul şi se lasă să-şi reducă volumul. La final se adaugă fâşiile de carne. Se toarnă supa şi se dă în clocot. Se lasă să fiarbă înăbuşit, cca 15 min. Se scoate capacul şi se mai fierbe înăbuşit la foc iute, cca 3-4 min. Se înglobează în cele din urmă brânza, se sărează şi se piperează.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg. Se repartizează mâncarea pe farfurii şi se serveşte cu paste.
Boeuf Stroganoff cu ciuperci si paste
Pofta buna!