Bolinhos de Bacalhau
PrinteazaBolinhos de Bacalhau din: cod, unt, arpagic, patrunjel, ceapa, lapte, cartofi, faina, paprica, oua, ulei.
Ingrediente:
- 450 g cod uscat şi desărat
- o linguriţă de unt
- două linguriţe de arpagic proaspăt tocat
- două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat
- 150 g ceapă tocată mărunt
- 240 ml lapte
- 450 g cartofi fierţi şi pisaţi
- 3 linguriţe de făină
- o jumătate de linguriţă de paprica
- 3 ouă bătute spumă
- ulei
Mod de preparare:
Se usucă peştele desărat şi apoi se pune la fiert timp de 25-30 de minute. Se dezosează şi se îndepărtează pielea. Se toacă peştele foarte mărunt.
Se topeşte untul într-o tigaie mare, adăugând arpagicul, pătrunjelul, ceapa şi peştele. Se lasă pe foc până când ceapa devine translucidă, apoi se ia vasul de pe foc şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până când compoziţia se răceşte.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pudrează mâinile cu făină şi din compoziţia de mai sus se realizează nişte biluţe de mărime potrivită. Se prăjesc în uleiul închis şi se scot pe şerveţele, ca să nu reţină ulei.
Bolinhos de Bacalhau
Poftă bună!
uite o reteta interesanta