Boluri cu crema de violete si de trandafir

Printeaza

O reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar.

Ingrediente:Boluri cu crema de violete si de trandafir

  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 7 galbenusuri
  • 140 g zahar
  • 2 linguri sirop de trandafir
  • 2 linguri sirop de violete
  • colorant alimentar rosu
  • cateva perle de zahar violet

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Pregatiti vasul pentru main-marie: turnati apa intr-un vas ce merge la cuptor si care poate cuprinde 12 boluri. Asezati bolurile in acest vas si puneti apa in vas, pana la 3/4.

Incalziti, pe foc mic, laptele impreuna cu smantana. Intr-un castron pentru salata, bateti galbenusurile si zaharul cu un tel, fara a face spuma.

Cu atentie, incorporati in acest amestec laptele si smântână, turnând în fir subţire, având grijă să nu facă spumă, împărţiţi crema în două recipiente.

Turnaţi într-unui siropul de trandafir şi o picătură de colorant şi siro­pul de violete în celălalt. Amestecaţi, împărţiţi crema de trandafiri în 6 boluri şi pe cea de violete în celelalte 6.

Fierbeţi-le la bain-marie. Scoateţi vasul din cuptor şi bolurile din vas. Lăsaţi să se răcească şi puneţi la rece pentru cel puţin 1 h. Pentru a servi, decoraţi castronaşele cu cremă de violete cu boabe de zahăr colorat.

Boluri cu crema de violete si de trandafir

Boluri cu crema de violete si de trandafir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.