Bomboane cu alcool

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de bomboane cu alcool din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, esenta de rom, visine si nuca de cocos.

Ingrediente:Bomboane cu alcool

  • 250 g biscuiti simplu
  • 100 g nuca macinata (ori alune nesarate)
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 25 g cacao
  • esenta de rom
  • visine din visinata
  • nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Pune biscuiţii într-o tavă, în cuptorul încins, şi lasă-i câteva minute, până capătă o culoare aurie. Lasă-i să se răcorească, apoi trece-i prin maşina de tocat. Pune pe foc untul cu zahărul şi cacaua cernută (ca să nu se formeze cocoloaşe). Lasă să dea într-un clocot, cât să se dizolve zahărul.

Intr-un vas mai înalt, amestecă biscuiţii şi nuca măcinată, apoi toarnă amestecul de cacao. Pune esenţă de rom, după gust, şi amestecă bine, cât să obţii o compoziţie uşor de modelat.

Ia cu linguriţa din compoziţie şi pune-o în căuşul palmei. Turteşte-o şi bagă la mijloc o vişină cu alcool, scursă în prealabil într-o sită. Formează mingiuţe şi tăvăleşte-le prin nucă de cocos.

Aşază-le pe un platou şi dă-le la rece înainte de a le servi. Dacă înlocuieşti vişinele cu alcool cu unele din compot bine scurse, pot mânca şi cei mici.

Bomboane cu alcool

Bomboane cu alcool

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.