Bomboane cu alcool
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de bomboane cu alcool din: biscuiti, nuca, unt, zahar, cacao, esenta de rom, visine si nuca de cocos.
- 250 g biscuiti simplu
- 100 g nuca macinata (ori alune nesarate)
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 25 g cacao
- esenta de rom
- visine din visinata
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Pune biscuiţii într-o tavă, în cuptorul încins, şi lasă-i câteva minute, până capătă o culoare aurie. Lasă-i să se răcorească, apoi trece-i prin maşina de tocat. Pune pe foc untul cu zahărul şi cacaua cernută (ca să nu se formeze cocoloaşe). Lasă să dea într-un clocot, cât să se dizolve zahărul.
Intr-un vas mai înalt, amestecă biscuiţii şi nuca măcinată, apoi toarnă amestecul de cacao. Pune esenţă de rom, după gust, şi amestecă bine, cât să obţii o compoziţie uşor de modelat.
Ia cu linguriţa din compoziţie şi pune-o în căuşul palmei. Turteşte-o şi bagă la mijloc o vişină cu alcool, scursă în prealabil într-o sită. Formează mingiuţe şi tăvăleşte-le prin nucă de cocos.
Aşază-le pe un platou şi dă-le la rece înainte de a le servi. Dacă înlocuieşti vişinele cu alcool cu unele din compot bine scurse, pot mânca şi cei mici.
Bomboane cu alcool
Pofta buna!